Actualitate

Premierul Florin Cîțu este acuzat de PSD de aceeași infracţiune pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare

Publicat: 19 iul. 2021
Florin Cîțu, premierul României gesticulează
Premierul Florin Cîțu a convocat, luni, o ședință de urgență cu apropiații săi

Tensiuni în viaţa politică din România după ce Partidul Social Democrat îl acuză pe premierul Florin Cîțu de faptul că mai mulţi angajaţi din Cancelarea premierului realizează punctajele pentru liderii PNL. PSD îl acuză pe premier de aceeaşi infracţiune pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat.

Într-o postare publicată, cei din PSD menţionează faptul că ar trebui ca instituţiile statului să facă o anchetă pentru a stabili modul în care sunt gestionate resursele umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului.

PSD consideră că premierul Florin Cîțu ar comite aceleaşi fapte pentru care Liviu Drangea a fost condamnat

Într-o comunicare oficială, PSD menţionează faptul că premierul le dă teme de partid celor care lucrează la buget, în Cancelaria Prim-Ministrului României. În spaţiul publica au apărut mai multe documente prin care se arăta acest lucru:

”PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta să politică din partid.

Ceea ce face premierul Florin Cîțu reprezintă o infracţiune

În încheierea comunicatului, PSD menţionează faptul că ceea ce face premierul Florin Cîțu reprezintă o infracţiune penală şi se pedepseşte conform legislaţiei aflate în vigoare:

Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii.”, scriu cei de la PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru aceleaşi fapte

Cea mai de impact condamnare a fost cea a fostului lider PSD, Liviu Drangea care a executat o pedeapsă privativă de libertate. Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare la 3 ani şi 6 luni , în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Judecătorii au considerat că fostul lider al PSD ştia de faptul că două persoane sunt angajate la Direcţia de Protecție a Copilului Teleorman, asta în timp ce femeile respective ar fi lucrat în realitate la PSD

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care a fost încarcerat, el fiind eliberat de curând din penitenciar.

 

Iată DOCUMENTUL la care fac referire cei din PSD

Linii de comunicare pentru liderii PNL

– FLORIN CÎȚU CANDIDAT PENTRU PREȘEDINȚIA PNL-

COMUNICARE MASS MEDIA

1. Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la tv, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu, să fie prezenți în prime time la televiziuni. Miniștrii care merg la 21 la tv pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid, pentru că sunteți lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu. TREBUIE SĂ SE VADĂ CĂ SUNTEȚI O ECHIPĂ, SĂ SE VADĂ CĂ EXISTĂ UNITATE ȘI ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE NU DIVIZEAZĂ, CA ORBAN. Când sunteți invitați, spuneți că puteți aborda și lupta pentru Congres, în emisiune.

2. Lista comunicatorilor agreați este urmatoarea și o vom transmite și la televiziuni, precum și Brândușei Miron, care se ocupa de booking la PNL.

LISTĂ COMUNICATORI

Rareș Bogdan

Robert Sighiartău

Dan Vîlceanu

Florin Roman

Alina Gorghiu

Lucian Bode

Raluca Turcan

Virgil Popescu

Sorin Cîmpeanu

Emil Boc

Pavel Popescu

Cristian Băcanu

Daniel Fenechiu

Ionel Bogdan

Monica Anisie

Alin Nica

Gheorghe Pecingină

Mara Mareș

Alin Ignat

3. Cele mai agresive posturi și publicații sunt: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews. Aici Orban are contracate și înțelegeri, prin diverși. G4 este mai degrabă favorabil lui Orban, pentru că premierul este o amenințare pentru electoratul USR- PLUS. De aceea le este mai convenabil să fie favorabili lui Orban. La Realitatea merge Alex Kocis, care este creierul tuturor fake-newsurilor despre echipa premierului. Așa ca atunci când sunteți invitați și merge și el la Realitatea, vă rog să mergeți. Este foarte ușor să ii demontam minciunile. Și el mai are un defect: se enervează când i se pune în față propaganda lor. Pot fi atacați cu armele lor.

4. Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup.

REȚELE SOCIALE

1. Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU! Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid.

2. Noi o să vă dăm și postările premierului pe care vă rugăm să le puneți pe grupurile de facebook și whatsapp, filiale. Mai mult, vor fi și vídeo-uri sau postări ale premierului la care vă vom ruga să dați share pe pagina dvs și pe pagina filialelor.

3. Personalizați comunicarea de pe Facebook, în relația cu premierul. Dați like de pe conturile oficiale, lasati comentarii.

4. Când sunt alegeri in filiale, este foarte important ca fiecare lider care participă la acea conferință să posteze pe Facebook imagini, cele mai relevante părți din discurs. Vă rog să le spuneți oamenilor dvs de comunicare să aibă grija de asta. Postați în grupurile de whatsapp, grupurile de facebook pe care le aveti de susțintători. Indemnați oamenii din filiale să lase comentarii apreciative pe pagina premierului.

5. FOARTE IMPORTANT! SĂ FIE MULTE POZE DE GRUP, INCLUSIV SELFIE-URI ÎN CARE SĂ FIE PREMIERUL, CANDIDATUL CARE CÂȘTIGĂ ALEGERILE ȘI DVS! SĂ SE VADĂ ECHIPA.

6. Când premierul merge într-o filială, vă rugăm mult să transmiteți live pe facebook conferința de alegeri, pentru a o prelua și noi pe pagina premierului. Doar așa ajung discursurile la membrii de partid și în presă. Când o filială nu dă live, mesajele ajung doar la cei din sală.

7. Turneul din Ardeal este un mare atu pentru #Echipa castigatoare. Ardealul este cu premierul, trebuie să punctăm ca imagine foarte bine la acest capitol. Iar zilele acestea, și mai ales ziua de duminică, la Cluj, trebuie să fie festival pe Facebook. Poze, mesaje etc. Vedem dacă găsim și un mesaj pentru acest turneu. Spre exemplu

”Câștigăm big time în Ardeal!” #echipacastigatoare

MESAJE ȘI DISCURS

8. MENȚIONAȚI ÎN DISCURS ȘI POSTĂRI MOTIVELE PENTRU CARE FLORIN CÎȚU ESTE SINGURA SOLUȚIE PENTRU ȘEFIA PNL:

EXEMPLU DE MESAJ TEMATIC:

Este singurul premier care și-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de finanțe în pandemie, a trecut țara prin criză în 2020, România are cea mai mare creștere economică din UE. Cifrele nu mint. Și mai ales, premierul are un partener de încredere: președintele Klaus Iohannis.

Aici mai ales minștrii trebuie să accentueze ideea de echipă cu premierul și președintele. Asta în timp ce Orban îi are pe Costel Barbu, Virgil Guran sal Ion Ștefan. Trebuie să găsim modalități să facem diferențe de clasă între team orban si echipa câstigatoare.

Menționați și motivul PENTRU CARE LIDERUL DE FILIALĂ VA FACE TREABĂ BUNĂ ÎN URMĂTORII 4 ANI.

9. Zilele acestea o să revenim cu mesaje cheie pentru punctele tari ale premierului, atât pentru Guvern, cât și pentru șefia PNL. Vă mulțumim și suntem sigure că vom avea o colaborare foarte bună”.

Comentarii
Adauga un comentariu