National

Premierul Florin Cîțu nu cunoaște situația comandatului de navă, mort în China și imposibil de repatriat: „Sunt sigur că Ministerul Apărării face tot”

Publicat: 12 iun. 2021
Flroin Cîțu se uită speriat
Premierul României, Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu s-a referit la situaţia legată de repatrierea trupului comandantului român de navă decedat şi care nu poate fi adus în ţară din China, afirmând că este sigur că Ministerul Apărării face tot în acest caz.

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce face statul român pentru repatrierea din China a trupului comandantului de navă decedat în urmă cu două luni.

“Sunt sigur că Ministerul Apărării face tot, dar nu ştiu exact situaţia şi trebuie să îi cer domnului ministru”, a afirmat Florin Cîţu.

El a fost informat de un jurnalist de faptul că autorităţile chineze vor să arunce în mare trupul comandantului român deoarece se tem că este infectat cu tulpina indiană.

“Am să vorbesc cu domnul ministru Ciucă să ne asigurăm că nu se întâmplă acest lucru”, a transmis premierul, informează News.ro.

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că un comandant român, decedat în urmă cu două luni pe o navă, nu poate fi repatriat deoarece autorităţile chineze nu au lăsat navă să intre la operare şi au refuzat orice interacţiune cu aceasta. Trupul comandantului se află în camera frigorifică a navei. Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că un comandant român, decedat în urmă cu două luni pe o navă, nu poate fi repatriat deoarece autorităţile chineze nu au lăsat navă să intre la operare şi au refuzat orice interacţiune cu aceasta. Trupul comandantului se află în camera frigorifică a navei. SLN îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să se implice şi să deblocheze această situaţie.

Adauga un comentariu