Actualitate

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID-19: „E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie“ – UPDATE / LIVE VIDEO

Publicat: 16 ian. 2021
Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID-19

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie, anti-COVID-19, la Spitalul Militar de Urgență „Carol Davila“ din Capitală.

Premierului i s-au prezentat înainte de a fi vaccinat toate etapele premergătoare efectuării vaccinării.

UPDATE: Prim-ministrul a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

„Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze”, a declarat după ce s-a vaccinat Florin Cîțu.

 

Vineri, 15 ianaurie, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Klaus Iohannis s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“: „Acest vaccin este sigur, este eficient!“

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Marţi, şeful statului a anunţat că se va vaccina public pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate”

Șeful statului a afirmat că doar vaccinarea ne va ajuta să ajungem, din nou, la o viață normală.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Campania trebuie promovată mult mai intens“

Mai mult, el este de părere că este necesară o promovare mai intensă a campaniei de vaccinare.

”Campania trebuie promovată mult mai intens. S-a făcut o campanie de promovare, dar eu cred că motoarele trebuie să fie mult mai turate. Eu cred că trebuie să fie mai bine explicat, mai multe argumente științifice, medicale și de altă natură. Este nevoie de cât mai multe personalități care se vor vaccina și în acest sens eu consider că vaccinul este necesar, de aceea mă voi vaccina.

Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat și cu siguranță vor continua să se vaccineze. Vaccinarea este gratuită și voluntară, nici nu trebuie să fie obligatorie, dar într-un final noi credem că toți oamenii vor înțelege că vaccinarea este soluția”, a spus Klaus Iohannis.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice și membrii personalului esențial.

Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele care se vor înscrie pentru vaccinare nu vor putea merge de pe o zi pe alta la centrul de vaccinare, de aceea cei care se înscriu pe 15 ianuarie, cel mai probabil vor fi vaccinați începând cu 18 ianuarie.

Comentarii
  • Nesimtitule obiectivul tau era sa vaccinezi cu prioritate populatia activa care plateste taxe!!!!!!! Ce rost are sa se vaccineze cu prioritate data parazitii societatii peste 65 de ani care mai iau si pensie tot din banii mei!!!!!

Adauga un comentariu