Actualitate

Premierul Florin Cîțu susţine că luptele interne în alegerile din PNL nu afectează bună guvernare

Publicat: 27 iul. 2021
Premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban la congresul PNL Iași
Florin Cîțu va veni la Iași pe data de 2 septembrie 2021

Într-o poziţionare oficială, premierul a menţionat faptul că guvernarea nu este afectată de campania electorală şi de luptele interne din cadrul alegerilor din PNL. Declaraţia a venit în contextul în care premierul a participat la alegerile interne din cadrul organizației PNL Constanța.

În spaţiul public au apărut numeroase informaţii din interiorul PNL despre înverşunarea cu care se luptă cele două tabere, pro-Cîțu și pro-Orban.

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că Guvernarea României nu este afectată de luptele interne din PNL

Prezent la alegerile interne din Constantă, premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea ca luptele interne din PNL să afecteze Guvernarea României. Șeful Executivului a dat asigurări că acest lucru este doar la nivel mediatic şi că în realitate nu se întâmplă:

“Această campanie electorală a noastră, această campanie internă nu afectează guvernarea României. Fiecare dintre dumneavoastră, primari, consilieri, unde lucrați în administrația publică, chiar și sectorul privat, ne vom face treaba mai departe în această perioadă pentru a-i asigura că guvernarea merge mai departe. Nu lăsăm guvernarea de o parte.

Să duceți mai departe mesajele despre această guvernare pentru că sunt multe, sunt bune, dar cumva ele nu ajung la toți românii. Am auzit discuții, că nu sunt investiții în România. După 6 luni de zile cheltuielile cu investițiile sunt mai mari de 21 de miliarde de lei, asta în condițiile în care au crescut față de anul trecut cu 32%. Românii trebuie să știe că se investește în România”, a precizat premierul.

Reformele Guvernului bat pasul pe loc din cauza Parlamentului

În continuarea declaraţiilor, Florin Cîțu a menţionat faptul că Guvernul se lovește de o problemă în aplicarea reformelor. Vinovat pentru nepunerea în practică a unor decizii este Parlamentul României:

“Este adevărat, multe dintre deciziile pe care le-a luat Guvernul s-au împotmolit în Parlamentul României, dar ceea ce a ținut de Guvern am făcut. După 6 luni de zile, anul ăsta mai avem o premieră, cheltuielile de personal în buget sunt pentru prima oară mai mici ca procent din PIB față de anul trecut. Am promis că ținem sub control cheltuielile de personal și am făcut acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Scandalul dintre Florin Cîțu şi Ludovic Orban pe tema remanierii lui Alexandru Nazare

Declaraţiile premierului vin în contextul în care în urmă cu doar câteva săptămâni în interiorul PNL a izbucnit un scandal pe tema remanierii fostului ministru de Finanțe, Alexandru Nazare. Premierul a explicat faptul că Nazare a fost remaniat din motive obiective, în timp ce președintele PNL, Ludovic Orban acuza o notă de subiectivism care a apărut în decizia menţionată mai sus:

„Nu filiala Partidului Naţional Liberal a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, PNL, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a PNL”, a spus Orban în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PNL Prahova de pe data de 20 iulie 2021.

Adauga un comentariu