International

Premierul grec Alexis Tsipras, despre incendiile care au lovit Grecia: „Imi asum intreaga responsabilitate politica”

Publicat: 27 iul. 2018
1

Premierul grec, Alexis Tsipras, si-a asumat vineri ''intreaga responsabilitate politica" pentru tragedia provocata de incendiile devastatoare care au lovit Grecia, soldate pana in prezent cu cel putin 87 de morti si care au dus la acuzatii din partea opozitiei in ce priveste esecul guvernului de a apara vietile oamenilor.

''V-am convocat astazi aici in primul rand pentru a-mi asuma intreaga responsabilitate politica pentru aceasta tragedie, in fata cabinetului meu si a poporului grec'', a declarat Tsipras intr-un discurs rostit in fata consiliului sau de ministri, difuzat in direct de catre media.

Guvernul va actiona repede cu un plan national pentru a ataca problema incalcarii de decenii a prevederilor in domeniul constructiilor, a afirmat Tsipras, adaugand ca exista indicii potrivit carora incendiile au fost provocate.

Opozitia a acuzat guvernul de aroganta si de esec absolut in ce priveste apararea vietile oamenilor, ca urmare a reactiei autoritatilor in fata incendiilor devastatoare, in timp ce raman intrebari fara raspuns cu privire la modul in care au murit zeci de oameni in localitatea Mati, unde 49 % dintre case au fost declarate nelocuibile.

Adauga un comentariu