International

Premierul irlandez si-a adus partenerul la intalnirea cu vicepresedintele american, un politician crestin conservator

Publicat: 15 mart. 2019

Premierul irlandez, Leo Varadkar, si-a adus partenerul la o intalnire de ieri cu vicepresedintele american Mike Pence, un crestin conservator care a fost numit la un moment dat „fata urii fata de comunitatea LGBT in America”, scrie The Guardian.
Varadkar, care se afla la Washington in aceasta saptamana pentru a reafirma istoria comuna dintre Irlanda si SUA, si-a adus partenerul, pe Matt Barrett, la un mic dejun cu tema Sfantului Patrick la resedinta vicepresedintelui de la Observatorul Naval.

Vicepresedintele SUA, Mike Pence, a raspuns invitatiei Guvernului si va veni in Romania
Varadkar a scris pe Twitter ca el si Barret au fost „intampinati cu caldura” de Pence, insa in discursul sau in fata jurnalistilor a facut referire la diverse forme de discriminare.
„Am trait intr-o tara in care daca as fi incercat sa fiu eu insumi pe vremea aceea, as fi incalcat legile. Dar astazi, totul s-a schimbat. Stau aici, ca lider al tarii mele, un om cu defecte, dar judecat doar dupa actiunile mele politice si nu dupa orientarea sexuala, culoarea pielii, sex sau convingerile religioase”, a afirmat Varadkar.
Istoria pozitiilor anti-LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) ale lui Pence este bine documentata din perioada sa ca membru al Congresului si guvernator al statului Indiana. Astfel, in timpul unei conversatii cu juristi privind drepturile persoanelor gay, presedintele american Donald Trump i-a intrerupt pentru a arata catre Pence, afirmand: „Nu-l intrebati pe el, ar vrea sa ii spanzure pe toti!”, conform New Yorker.
Pence a sustinut pe parcursul carierei sale terapia de transformare a persoanelor gay in persoane heterosexuale, a semnat un proiect de lege privind libertatea religioasa care ar fi permis discriminarea persoanelor gay iar recent sotia sa, Karen Pence, a fost criticata pentru ca preda la o scoala crestina care interzice studentii si profesorii LGBT.
Trump a afirmat dupa intalnirea sa de miercuri cu Varadkar ca el si premierul irlandez au devenit rapid prieteni.bloading...

Comentarii
  • Nesimtirea e un atribut al poponarului, sef de guvern in Irlanda. Problema e cum isi da seama oficialul american cine e dama si cine e berbantul in acest fericit cuplu.

Adauga un comentariu