International

Premierul Israelului va fi audiat in doua dosare de coruptie

Publicat: 02 ian. 2017
1
Premierul Benjamin Netanyahu urmeaza sa fie audiat de politie in cadrul unei anchete penale privind presupuse acte de ocurptie, acesta fiind acuzat ca ar fi primit mita din partea unor oameni de afaceri, scrie The Associated Press, citand presa din Israel.
Un ecran negru a fost plasat luni in fata resedintei oficiale a lui Netanyahu, aparent cu scopul de a bloca posibilitatea filmarii audierii premierului israelian.
„Premierul Benjamin Netanyahu este cercetat penal in doua dosare”, au declarat miercuri seara surse judiciare citate de postul tv Channel 10. Benjamin Netanyahu a respins orice neregula intr-un dosar care il vizeaza pe avocatul sau privind un potential conflict de interese la achizitionarea unor submarine din Germania.
Potrivit unor surse judiciare citate de cotidianul Times of Israel, Benjamin Netanyahu este cercetat penal pentru luare de mita si frauda, urmand sa fie chemat la audieri. Ar exista suspiciuni, potrivit surselor citate, ca Benjamin Netanyahu ar fi primit mita, in 2009, un milion de euro de la un om de afaceri francez condamnat pentru frauda, Arnaud Mimran.
In luna mai, seful Inspectoratului de stat pentru Audit din Israel, Yosef Shapira, a emis un raport care critica vizite efectuate de Benjamin Netanyahu in strainatate, in unele cazuri alaturi de sotie si de copii, in perioada 2003-2005, cand era ministru de Finante.
Adauga un comentariu