International

Premierul Japoniei si-a anuntat demisia

Publicat: 26 aug. 2011
1
Parlamentul japonez a adoptat astazi ultimele doua proiecte de lege care conditionau plecarea premierului Naoto Kan, extrem de nepopular.
Premierul japonez, Naoto Kan, si-a anuntat astazi demisia din functia de presedinte al Partidului Democrat din Japonia, ceea ce implica si renuntarea la functia de sef al guvernului.
„Demisionez astazi din functia mea de presedinte al partidului”, a spus Kan, intr-o intalnire cu membri ai conducerii Partidului Democrat, potrivit agentiei Jiji.
Parlamentul japonez a adoptat vineri ultimele doua proiecte de lege care conditionau plecarea premierului Naoto Kan, extrem de impopular.
Senatul, controlat de opozitia conservatoare, a votat legea care permite emiterea de obligatiuni de stat pentru a completa bugetul si cea privind dezvoltarea si folosirea de energii regenerabile, potrivit Realitatea TV.
Aceste doua legi, precum si o alta privind o rectificare bugetara pentru lucrarile de reconstructie in zonele sinistrate, deja adoptata in iulie, au fost conditiile pus de Naoto Kan pentru plecare, ceruta de opozitie, dar si de voci din cadrul propriei formatiuni.
Alegerile pentru desemnarea viitorului lider vor avea loc luni, iar invingatorul va fi desemnat marti de Parlament in functia de prim-ministru.
Adauga un comentariu