Actualitate

Premierul Ludovic Orban, reacție după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării

Publicat: 07 aug. 2020
ALT=
Premierul Ludovic Orban, reacție după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații de ultima oră vineri, 7 august 2020, după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat vineri la Curtea Constituţională a României Legea Carantinării.

Reacția premierului României după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut precizări de ultimă oră după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României Legea carantinării. Premierul a menționat că s-au văzut efectele lipsei cadrului legislativ. Orban nu înțelege de ce se atacă legi fundamentale care permit Executivului și altor organe să se lupte împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

„S-a văzut ce efecte grave a avut lipsa cadrului legislativ. Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege, care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului. Lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care, personal, nu o înțeleg. Persistența în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autoritățile sanitare să se lupte împotriva epidemiei mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României.”, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban.

Legea carantinării și izolării a fost atacată la CCR

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a articolului 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în cadrul unor situații de risc epidemiologic și biologic.

Avocatul Poporului a ținut să sublinieze că izolarea în spital este constituțională doar dacă reprezintă o ultima soluție după după ce s-au încercat toate celelalte posibile căi de rezolvare a problemei.

Avocatul Poporului consideră că internarea pacienţilor nu trebuie condiţionată de un test COVID-19

Avocatul Poporului consideră că internarea pacienţilor nu trebuie condiţionată de un test COVID-19. Conform unei reacţii apărute în presa care relata cazuri ale unor persoane cărora le-a fost refuzată internarea pacienţilor pentru ca aceştia nu aveau un test COVID-19 făcut, Avocatul Poporului explica faptul că internarea nu trebuie să fie condiţionată în acest fel.

Avocatul Poporului explica faptul că urgenţele medicale, altele decât cele COVID-19 sunt extrem de importante
în respectarea dreptului la sănătate al oamenilor. Din aceste considerente, şi nu numai, Renate Weber s-a sesizat din oficiu şi a întreprins demersuri la ministerul Sănătăţii.

„Considerând că rezolvarea urgențelor medicale (altele decât cele generate de COVID-19), cât și internările programate sunt de maximă importanță pentru respectarea dreptului la sănătate al oamenilor, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a întreprins demersuri la Ministerul Sănătății.”

Avocatul Poporului a primit răspuns la interpelările adresate Ministerului Sănătăţii

Conform comunicatului emis de instituţia Avocatului Poporului, ministerul Sănătăţi a răspuns la solicitările instituţiei mai sus amintite. Pacienţii care nu au simptome şi nu sunt suspecţi de COVID-19 vor fi internaţi în spitale:

– referitor la solicitarea efectuării testului RT-PCR, potrivit prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 828/2020 cu modificările și completările ulterioare, la prezentarea în spital se realizează triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în zona-tampon vor primi toată asistența medicală necesară pentru afecțiunea/afecțiunile lor până la sosirea rezultatului acestui test. Pacienții care în urma triajului nu au motiv să fie considerați cazuri suspecte pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi internați în secțiile aferente patologiei pe care o prezintă, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între pacienți;

Comentarii
  • Renate WEBER este avocatul ALDE,, +PSD nu este avocatul poporului pentru ca nu gandeste si nici nu simte romaneste asa ca ce treaba ar avea cu poporul roman? A schimbat formatiunile politice in functie de interesele personale vizand castiguri substantiale de la bugetul de stat pentru toata viata.

  • Renate WEBER este avocatul ALDE,, +PSD nu este avocatul poporului pentru ca nu gandeste si nici nu simte romaneste asa ca ce treaba ar avea cu poporul roman? A schimbat formatiunile politice in functie de interesele personale vizand castiguri substantiale de la bugetul de stat pentru toata viata.

  • Probabil câ covizi mafiei porto-gâlbejite a lucovidului au încercat sâ o racoleze în gașca lor —-promițîndui mult șparanghel și trambuci—câ nu au reușit se vede câ nu le place covizilor ce atacâ ea la curte —–așa câ doamna maria —șparanghelul și trambuci râmîn sâ fie consumați de covozi bețivanului ludcovid la aniversâri șparanghelice——

Adauga un comentariu