International

Premierul Marii Britanii lanseaza un ATAC dur la adresa Rusiei: „Stim ce vreti sa faceti”

Publicat: 14 nov. 2017
1

Premierul britanic, Theresa May, a denuntat luni seara actiunile "ostile" ale Rusiei si a detaliat masurile luate de Marea Britanie pentru a-si asigura securitatea, subliniind in acelasi timp ca nu doreste un nou "razboi rece", relateaza AFP.

"Stim ce faceti. Nu veti reusi", a declarat Theresa May la adresa liderilor rusi in cursul unui dineu organizat de Lordul-primar al City din Londra, centrul istoric si financiar din capitala britanica, potrivit discursului transmis de cabinetul sau. Prim-ministrul a denuntat "anexarea ilegala a Crimeii la Rusia", sprijinul acordat rebelilor in regiunea Donbas, incalcarea "in repetate randuri" a "spatiului aerian al mai multor tari europene", campaniile de "spionaj cibernetic", "implicarea cu ocazia alegerilor", actele de "piraterie asupra Ministerului danez al Apararii si Bundestagului" german.

"Rusia cauta sa faca din informatie o arma, implicand media conduse de stat pentru a difuza informatii false si imagini prelucrate cu scopul de a insamanta discordia in Vest si a ne sabota institutiile", a continuat Theresa May. "Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja si va actiona cu aliatii sai pentru a face acelasi lucru", a adaugat ea, conform Agerpres.

Erdogan, vizita in Rusia, unde va discuta cu Putin despre situatia din Siria

Printre masurile necesare, prim-ministrul a citat "reforma NATO" cu scopul de "a descuraja mai eficient si a contra activitatile ostile ale Rusiei", "intensificarea" sustinerii militare si economice a Ucrainei din partea Marea Britanii sau "intarirea" politicii Marii Britanii in domeniul securitatii cibernetice.

"Intreprindem actiunile necesare pentru a contra activitatile ruse", dar "nu vrem sa ne intoarcem la perioada Razboiului Rece, nici sa fim intr-o confruntare perpetua" cu Moscova, a explicat premierul, exprimandu-si speranta ca Rusia sa mearga pe un "drum diferit".

Adauga un comentariu