Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă clarifică problema angajărilor la stat și amânarea ratelor la bănci – VIDEO

Publicat: 24 mai 2022
Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciucă a susținut asăzi, 24 mai, o conferință de presă, în care a discutat despre procedurile pentru angajări la stat

Premierul Nicolae Ciucă a susținut asăzi, 24 mai, o conferință de presă, în care a discutat despre procedurile pentru angajări la stat, precum și despre măsura privind amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de nouă luni.

Prim-ministrul Ciucă a fost întrebat astăzi, în cadrul conferinței de presă, despre blocarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, în condiţiile în care în ultima perioadă au fost scoase la concurs mii de posturi, şi a precizat: ”Decizia s-a luat aseară, iar acolo unde procedurile sunt în derulare ele îşi urmează cursul, chiar dacă trec de 1 iulie. Atâta timp cât procedurile au început nu putem să întrerupem procedurile”.

După 1 iulie nu se vor mai scoate noi posturi la concurs

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că acolo unde au fost deja demarate proceduri pentru a se face angajări la stat acestea vor continua, chiar dacă trec de 1 iulie. După această dată nu vor fi scoase noi posturi la concurs.

Premierul a afirmat că nu se pune momentan problema unei reforme în administraţie.

„În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atâta timp cât Guvernul este angajat în gestionarea unei situaţii de criză şi avem nevoie de stabilitate. Măsurile pe care le luăm punctual în funcţie dinamica în care evoluează situaţia ne-au dus să avem această decizie aseară”, a mai declarat premierul.

Nicolae Ciucă, despre amânarea ratelor la bănci

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, tot astăzi, că detaliile tehnice privind măsura amânării ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni urmează a fi stabilite prin OUG. Măsura amânării ratelor la bănci a fost discutată cu guvernatorul BNR şi ministrul de Finanţe.

„Criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că, la nivelul coaliţiei, s-a luat decizia să avem această OUG”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, a fost stabilită o perioadă de 9 luni „pentru că a fost o decizie similară şi ea a fost aplicată tot pentru 9 luni”.

Liderii coaliției au stabilit măsuri aplicabile de la 1 iulie

Întrebat dacă cei care amână ratele vor ajunge să plătească dobândă la dobândă, premierul a precizat: ”Este vorba despre dobândă la dobânda în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani”.

Liderii coaliţiei au convenit, luni seară, o serie de măsuri care se vor aplica de la 1 iulie, una dintre ele fiind posibilitatea amânării ratelor pentru 9 luni.
Adauga un comentariu