National

Premierul Viorica Dancila: ”Incepand de astazi, asiguram finantarea pentru proiecte de investitii”

Publicat: 24 apr. 2019
1

Fondul de Dezvoltare si Investitii. Dancila: Devine operational

Astazi, 24 aprilie, prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat, ca Fondul de Dezvoltare si Investitii devine operational, prin intermediul acestuia urmand sa se asigure dezvoltarea "corecta" si "echilibrata" a comunitatilor locale din intreaga tara.

"Incepand de astazi, asiguram finantarea pentru proiecte de investitii prin transferul a 300 de milioane de lei de la Ministerul Finantelor Publice la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Sunt bani pe care Guvernul PSD-ALDE ii pune la dispozitia primariilor si universitatilor pentru a dezvolta proiecte pentru cetateni, vorbim despre crese, gradinite, scoli, spitale, infrastructura rutiera, proiecte de alimentare cu apa, gaze si electricitate si orice alte investitii de care oamenii au nevoie", a declarat Dancila, in deschiderea sedintei de Guvern.

Viorica Dancila, dupa discutia cu Klaus Iohannis: Va accepta ministri interimari

Potrivit premierului, procedura de depunere a proiectelor a fost simplificata. "Este necesara depunerea doar a doua documente pentru obtinerea finantarii", a explicat Viorica Dancila. "Pentru investitiile in comunitatile locale, (…) prin acest fond, punem la dispozitia primariilor, asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, universitatilor 10 miliarde de euro pentru urmatorii 20 de ani", a sustinut premierul.

Adauga un comentariu