Magazin

Premii in valoare de 1.500 euro la un Concurs de Pictura Urbana, organizat de Palas

Publicat: 17 oct. 2012
1

@ Dupa competitiile de fotografie si design „Shooting Under Construction” si „Noua sacosa de cumparaturi Palas Mall”, ansamblul din „inima orasului” îi provoaca din nou pe tinerii talentati la un concurs inedit de creativitate, cu premii în valoare totala de 1.500 de euro.

Timp de doua saptamâni, artistii sunt invitati sa se înscrie la concursul de graffiti Palas Urban Art„. Provocarea lansata este aceea de a personaliza, într-o maniera unica si nonconformista, spatiul exterior destinat receptiei patinoarului din ansamblul Palas, care va fi inaugurat în a doua jumatate a lunii noiembrie.
Pot participa elevi, studenti sau absolventi ai specializarilor din domeniul Artelor, designeri sau persoane care au cunostinte de pictura urbana, individual sau grupati în echipe. Spiritul cosmopolit al ansamblului Palas se va reflecta astfel si în creatiile de arta necoventionala din zona patinoarului, care vor ilustra tema competitiei: distractia de iarna.
Proiectele concursului „Palas Urban Art” se vor depune, între 19 octombrie si 5 noiembrie 2012, pe site-ul www.palasmall.ro/concurs (sectiunea Concurs), în format PDF (grafica perete, format JPEG si o descriere a
conceptului propus). Premiile sunt mai mult decât tentante: locul întâi – 600 euro, locul doi – 400 euro, locul trei – 300 euro si o mentiune în valoare de 200 euro.
Pe 6 noiembrie, un juriu de specialitate va alege patru finalisti. Criteriile de selectie constau, în principal, în inovatie, originalitate, estetica si imagine, concept creativ si impact vizual. În desemnarea ierarhiei finale vor conta: 50% preferintele juriului si 50% voturile fanilor Palas Iasi pe contul de pe Facebook, din perioada 7 – 11 noiembrie.
Pe 12 noiembrie se va anunta clasamentul final, iar în zilele imediat urmatoare, câstigatorii vor pune în practica desenele premiate, materialele fiind oferite de ansamblul Palas.
Campania „Palas Urban Art” se înscrie pe lista evenimentelor destinate tinerilor talentati, având ca scop promovarea graffiti-ului ca forma de exprimare artistica extrem de apreciata.

Adauga un comentariu