Eveniment-Social

Premii pentru iesenii care colecteaza deseurile selectiv

Publicat: 19 oct. 2016
1
Pe 24 octombrie se da startul unei noi campanii de încurajare a iesenilor sa predea corect deseurile spre reciclare, prin organizarea unei tombole cu premii. Campania se desfasoara în perioada 24 octombrie – 3 noiembrie, la Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI), care reprezinta o premiera pentru România, fiind primul centru municipal universal de colectare a deseurilor din gospodarii private. 
 
La CMCI, populatia poate preda usor, fie cu masina, fie pietonal, toate tipurile de deseuri ce se pot genera acasa: plastic, hârtie, sticla, haine vechi, mobilier vechi sau nefunctional, electrice stricate, ba chiar si deseuri din constructii. Pentru a impulsiona si mai mult iesenii sa colecteze selectiv si sa participe la procesul reciclarii, o noua tombola va fi organizata la CMCI.

Astfel, oricine va preda la Centrul din Stradela Gradinari nr. 26, Iasi, cel putin un deseu, conform regulamentului, în perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, va fi înscris automat într-o tombola cu premii. „Centrul Municipal de Colectare Iasi este o solutie moderna, bine gândita, realizata cu know-how european, menita sa dea o directie civilizata si prietenoasa cu mediul deseurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi”, au precizat organizatorii campaniei.  
 

Ecotic este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producatori si importatori afiliati. Ecotic asigura si supervizeaza întregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel încât, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în cei 10 ani de activitate.Adauga un comentariu