Eveniment-Social

Premiu deosebit pentru o mare doamna a Nationalului iesean

Publicat: 18 mart. 2015
1

Senatul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) a acordat Premiul pentru întreaga activitate artistei Mihaela Arsenescu Werner de la Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi. Aceasta a tinut sa precizeze ceea ce reprezinta pentru ea aceasta recunoastere.

Citeste si: O frumoasa poveste de dragoste a unei actrite din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

„Sunt onorata sa primesc acest premiu. Sunt onorata atat pentru mine, cat si pentru cei 45 de ani de meserie si pentru Teatrul National din Iasi care ma gazduieste. Desigur, e cea mai mare recunoastere pe care o poti primi din partea colegilor de breasla, pe langa cea care ti-o confera publicul si care este suprema atata timp cat el te ridica si tot el te coboara. Repet, atunci cand vezi in ochii colegilor acea licarire ca ai reusit rasplata suprema pentru toate eforturile artistice facute”, a transmis Mihaela Arsenescu Werner.

Citeste si: Revenire spectaculoasa a regizorului Alexander Hausvater, la Nationalul iesean

Aceasta s-a nascut la 24 septembrie 1949 in Brasov si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale, promotia 1971 – clasa prof. Constantin Moruzan. A colaborat, de-a lungul timpului, cu regizori de prestigiu precum: Calin Florian, Dan Alexandrescu, Mircea Marin, Moshe Yassur, Alexander Hausvater, Beke Sandor sau Vitalie Lupascu. Printre rolurile de exceptie pe care le-a interpretat se regasesc: Desdemona – Othello de William Shakespeare, Lida – Bietul meu Marat, de A. Arbuzov, Natasa – 104 pagini despre dragoste, de E. Razinschi, Natasa – Trei surori, de A. P. Cehov, Abigail Williams – Vrajitoarele din Salem, de A. Miller sau Jane Horton – Quartet, de R. Harwood, respectiv Doamna Baker din Fluturii sunt liberi, de L. Gershe.

Adauga un comentariu