Eveniment-Social

Premiu UNIC obtinut de un elev iesean la cea mai tare olimpiada din tara – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 apr. 2016
1

@ O noua reusita speciala la nivel national pentru un elev din Iasi @ Elevul Rares Mihai Ostopovici, din clasa a VIII-a, de la Colegiul National Costache Negruzzi Iasi, indrumat de prof. Rodica Perjoiu, a obtinut premiul I la Olimpiada Nationala de Fizica @ De asemenea, atat la fazele nationale Neogreaca, Biologie si Matematica, rezultatele au fost foarte bune

Rezultatele obtinute de elevii ieseni la Olimpiada Nationala de Fizica sunt demne de lauda. Desfasurata la Timisoara, in perioada 15-20 aprilie 2016, aceasta a reunit peste 500 de elevi pasionati de Fizica din toate judetele tarii.

„Dupa o lupta stransa, iesenii au obtinut un premiu I si patru mentiuni acordate de Ministerul Educatiei. Multi dintre elevi au primit medalii din partea Societatii Române de Fizica (SRF). Dintr-un total de 16 participanti, 14 s-au intors acasa cu medalii SRF si cinci cu premii acordate de minister. Cel mai important rezultat este al elevului Rares Mihai Ostopovici, din clasa a VIII-a – Colegiul National Costache Negruzzi, indrumat de prof. Rodica Perjoiu, anume premiul I”, au transmis oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Pe de alta parte, dupa derularea la Iasi a editiei din acest an a Olimpiadei de Neogreaca, lotul local s-a plasat pe primul loc, iar opt dintre concurenti s-au calificat la etapa internationala a intrecerii. Mai departe, elevii care au reprezentat Iasul la Olimpiada Nationala de Matematica, desfasurata anul acesta la Sovata (clasele a V-a si a VI-a) si Targu Mures (clasele VII-XII), au obtinut rezultate exceptionale: un premiu I, patru mentiuni din partea Ministerului Educatiei si 14 medalii acordate de Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR).

Mai multi elevi au participat la baraj, pentru a se califica in lotul international, dar singurul care s-a calificat a fost elevul Ovidiu Neculai Avadanei, din clasa a XII-a, Colegiul National Emil Racovita, indrumat de profesorul Catalin Budeanu, el fiind cel ce va reprezenta Romania la Olimpiada Balcanica de Matematica. In final, tinerii ieseni care au participat la Olimpiada Nationala de Biologie, care s-a desfasurat la Satu-Mare si care a debutat cu o proba extrem de grea, cea practica, urmata a doua zi de proba teoretica.

„Elevii ieseni au reusit sa faca fata acestei competitii, astfel incat, din cei sapte care au reprezentat judetul Iasi la etapa nationala, patru s-au intors cu rezultate de exceptie. Astfel, pe locul al doilea s-a clasat Andreea Jescu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National, coordonata de prof. Mihaela Tudose, iar mentiune au obtinut elevii Catrinel Andreea Mihai, clasa a X-a, Colegiul National, coordonata de prof. Ioana Bohotineanu, si Victor Adrian Rosca, clasa a VII-a, Colegiul National Emil Racovita, coordonat de prof. Alina Birliga. De asemenea, Alexandru L. Adam, din clasa a XI-a, de la colegiul Racovita, indrumat de prof. Ioana Ieremie, este calificat in lotul largit pentru Olimpiada Internationala de Biologie„, au mai transmis oficialii Inspectoratului Scolar.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Adauga un comentariu