Magazin

PREMIUL NOBEL PENTRU PACE, atribuit Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice

Publicat: 11 oct. 2013
1

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2013 a fost atribuit, astazi, Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), a anuntat Comitetul Nobel norvegian, confirmand oficial o informatie dezvaluita cu putin timp inainte de televiziunea publica NRK, citata de Mediafax.

Anterior, televiziunea norvegiana NRK a anuntat ca premiul Nobel pentru Pace va fi atribuit vineri Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), insarcinata cu supervizarea distrugerii arsenalului chimic sirian.

„Potrivit informatiilor NRK, Premiul Nobel pentru Pace 2013 revine Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) sustinute de ONU”, scrie fara alte precizari postul, pe site, cu mai putin de o ora inaintea anuntului oficial.

Necunoscuta marelui public, OIAC, cu sediul la Haga, a fost fondata in 1997 pentru a pune in aplicare Conventia privind interzicerea armelor chimice, semnate pe 13 ianuarie 1993.

Activitatea Organizatiei se afla in centrul atentiei dupa ce a fost insarcinata printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU sa supervizeze distrugerea pana pe 30 iunie 2014 a impozantului arsenal chimic detinut de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Adauga un comentariu