National

Preotul care a furat banii locatarilor

Publicat: 15 mart. 2012
O vorba din batrani spune ca trebuie sa faci ce zice preotul, nu ce face el. Ar fi bine sa ascultati de ea, daca nu vreti sa riscati sa ajungeti in spatele gratiilor. Un preot din localitatea argeseana Mioveni risca pedeapsa cu inchi­soarea, fiind acuzat de delapidare. Parohul Bisericii Sfintii Martiri Bran­coveni este acuzat ca a incasat sume de bani pen­tru furnizarea serviciilor necesare, insa a „uitat” sa treaca pe la casierie.
Potrivit curier.ro, cazul lui Cristian Dumitru a iesit la iveala inca de a­nul tre­cut, prin luna aprilie. Atunci, doi inspectori ai Com­par­timentului Sprijin Asociatii de Proprietari, din ca­drul Primariei Mioveni, au facut un control la Aso­ci­a­tia de Locatari 64. In urma verificarilor, s-a stabilit fap­tul ca slujitorul Domnului (adminsitratorul blocului L4) a omis sa plateasca utilitatile catre furnizorul Ser­vicii Utilitare pentru Comunitate, rezultind un pre­ju­diciu de cateva zeci de mii de lei.
Cei mai multi dintre cei afectati au rezolvat deja pro­blema, fiindca riscau sa ramina fara apa si lumina. Si-au pus contoare individuale pentru ca nu mai au in­­cre­dere sa numeasca un alt presedinte de aso­cia­tie. Locatarii blocului L4 din Mioveni erau convinsi ca banii lor au fost folositi de preot ca acesta sa-si cumpere diverse bunuri sau chiar pen­tru a-si plati excursiile fa­cute cu familia. 
Nici la locuinta acestuia, nici la bi­serica nu l-am gasit pe preot. Doar sotia lui Cristian Dumitru a fost de acord sa ne spuna citeva cuvinte, fiind con­vin­sa ca cel de la care as­teap­ta acum un copil nu este vinovat. Politistii au fost si ei sesizati despre „ingineriile” preotului si au deschis un dosar de cercetare penala pe numele lui Cristian Constantin Dumitru. Acesta este acuzat de delapidare, iar pre­ju­diciul despre care luasera la cunostinta oamenii legii se ridica la 66.000 de lei. Daca va fi gasit vinovat, slu­jitorul Domnului risca sa stea in spatele gratiilor 12 ani. 


loading...

Adauga un comentariu