Eveniment-Social

Preotul Constantin Necula a transmis un video-mesaj pentru Promoția „Unirea Centenar”, 2020 de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

Publicat: 05 iun. 2020
Preotul Constantin Necula, la Festivitatea de Absolvire a Promoției
Preotul Constantin Necula

Cunoscutul preot Constantin Necula a transmis un video-mesaj pentru Promoția „Unirea Centenar”, 2020 de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani. Pe 1 iunie, Colegiul „Unirea” a organizat o inedită Festivitate de Absolvire a Promoției Centenar 2020 în mediul on-line, lansând cu această ocazie și Anuarul absolvenților, pe site

Preotul Constantin Necula a transmis un video-mesaj pentru Promoția „Unirea Centenar”, 2020 de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani. Pe 1 iunie, Colegiul „Unirea” a organizat o inedită Festivitate de Absolvire a Promoției Centenar 2020 în mediul on-line, lansând cu această ocazie și Anuarul absolvenților.

Părintele Constantin Necula, în video-mesaj: „Vă mulțumesc că ați rezistat pandemiei de ură și răutate din jur”

În video-mesajul emoționant, părintele Constantin Necula îi felicită pe liceenii de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani, înainte de susținerea examenului de Bacalaureat. Colegiul „Unirea” din Pașcani împlinește anul acesta o sută de ani! Aveți o istorie frumoasă. Vă mulțumesc că ați rezistat pandemiei de ură și răutate din jur. Ați trecut peste cel mai greu examen din viața voastră. Să fiți puternici, să fiți cu fruntea sus, deoarece țara are nevoie de voi. Să vă bucurați unii de alții, să aveți încredere în voi. Să fiți sănătoși, puternici și să ajungeți unde vă doriți în viață”, a transmis părintele Constantin Necula. Toți elevii celor 6 clase de-a XII-a, de la Colegiul „Unirea” din Pașcani au fost alături de întregul corp profesoral.

„Sărbătoarea absolvenților noștri nu a fost una obișnuită. Va rămâne un moment memorabil pentru toți cei prezenți și în istoria școlii, nu numai ca singură festivitate ce are loc exclusiv în on-line, dar mai ales datorită invitaților noștri și a mesajelor primite de la Alumni «Unirea», din Europa, SUA, China pentru elevii promoției Unirea Centenar 2020”, a declarat prof. Iuliana Gordin de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani.

Momente de tradiție ale unei festivități de absolvire, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani

Prin mesaje extrem de emoționante, motivaționale și nu în ultimul rând de solidaritate cu liceenii care își vor da examenul de Bacalaureat în vreme de pandemie, au fost aproape și absolvenți din ultimii 22 ani, cu povești de succes, adevărate modele pentru promoția 2020.

„Un alt moment inedit al festivității noastre a fost invitația elevilor moderatori către profesorii lor de a le răspunde cât mai original la unele întrebări tangente cu matematica, fizica, literatura, franceza, geografia, contabilitatea, dar cu scopul de a contura un portret final al promoției 2020. Profesorii au dat răspunsuri neașteptate, amuzante, dar care au reușit să creioneze un profil generațional autentic. Nu au lipsit nici momentele de tradiție ale unei festivități de absolvire: imnul academic Gaudeamus Igitur, strigarea pentru ultima oară a catalogului, cuvintele de suflet ale diriginților și ale reprezentanților claselor, ale conducerii școlii, desemnarea șefilor de promoție și înmânarea cheii succesului pentru generațiile viitoare”, mai spune prof. Iuliana Gordin.

„Unirea Centenar” are patru șefi de promoție

Cei mai emoționați dintre participanți au fost, până la final, șefii de promoție care, după patru ani de muncă, s-au dovedit a fi cei mai buni dintre cei buni. Promoția „Unirea Centenar” are patru șefi de promoție: Ionuț Arseni, de la clasa a XII-a D pentru profilul Tehnic, Florina Cosmina Pintiliasa, clasa a XII-a F la profilul Ștințele Naturii, Paula Iuliana Perțu, de la clasa a XII-a A la profilul Economic. Șefa de Promoție „UnireaCentenar” 2020 este Alice Narcisa Chiriac, de la clasa a XII-a A, olimpică națională în 2019.

„A fost o festivitate amplă, cu peste 200 de participanți (conturi de utilizatori) și cum altfel în vremea lui COVID-19, decât o «locație» digitală. În ciuda acestui lucru, au fost atât de multe emoții, lacrimi, discursuri care au atins suflete, numeroase momente surpriză și zâmbete, 200 de zâmbete la unison”, a concluzionat prof. Iuliana Gordin.

Adauga un comentariu