Local

Preotul Gheorghe Miclăuș a murit. Episcopia Romano-Catolică din Iași a făcut anunțul

Publicat: 18 iun. 2021
Preotul Gheorghe Miclăuș a murit
Preotul Gheorghe Miclăuș a murit la 59 de ani după o lungă suferinţă.

Preotul românilor din Torino, Gheorghe Miclăuș, a murit la vârsta de 59 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de către Episcopia Romano-Catolică din Iași pe pagina de socializare.

De mai bine de 20 de ani, Gheorghe Miclăuș a fost capelan al românilor din Torino ce veneau la Biserica „Madonna del Carmine”.

Preotul Gheorghe Miclăuș a murit la 59 de ani

Episcopia Romano-Catolică din Iași a făcut anunțul tragic pe pagina oficială de Facebook.

”A trecut la Domnul preotul Gheorghe (Gelu) Miclăuș. După o lungă suferință pe care a purtat-o cu mult curaj și speranță, fiind îngrijit cu sfintele taine, preotul Gheorghe Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a trecut la cele veşnice în noaptea de vineri, 18 iunie 2021, la ora 1.30, la Torino (Italia)”, se arată în postare.

Pe pagina personală de socializare a preotului, familia îndurerată a acestuia a transmis următorul mesaj.

”Familia Miclăuș, cu profundă durere anunță trecerea la Domnul a Părintelui Gelu. Vă suntem recunoscători pentru toată iubirea și rugăciunile voastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Sfântă Liturghie cu recviem pentru odihna sufletului părintelui Gelu Miclăuș în Biserica ”Madonna del Carmine”

Luni – 21 iunie, la ora 15.30 – Monseniorul Cesare Nosiglia, episcop de Torino, va celebra o Sfântă Liturghie cu recviem pentru odihna sufletului părintelui Gelu Miclăuș în Biserica ”Madonna del Carmine” din Torino, biserica în care se adună comunitatea romano-catolică românească din Torino.

”Marți după-amiază, 22 iunie, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui va ajunge la Bacău, iar la ora 18.00 se va celebra o Sfântă Liturghie cu recviem în Biserica „Sfinții Petru și Paul”. Înmormântarea va avea loc la Traian (BC), miercuri, 23 iunie, la ora 10.30. Să se odihnească în pace!”, a mai scris preotul Adrian Blăjuță pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolică Iași.

Cine a fost Gheorghe Miclăuș

Preotul Gheorghe Miclăuș s-a născut la 12 aprilie 1962 la Traian – Bacău. A absolvit Şcoala Generală de 8 clase în anul 1976 la Bacău, Liceul în anul 1979 la Bacău, Şcoala de Cantori în anul 1982 la Iaşi şi Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi în anul 1989. A fost sfinţit preot la 25 iunie 1989 la Iaşi de către ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București.

A activat ca vicar la Oţeleni (1 august 1989 – 30 august 1990), vicar la Oneşti (1 septembrie 1990 – 3 august 1992), Iaşi (3 august 1992 – 31 iulie 1994), student la Roma, Italia (1994-1997), vicar la Torino, Patrocinio „Sân Giuseppe” (1997-1998), Torino, catedrala mitropolitană (1998-2000), Torino „Sânt’Agostino” (2000-2002).

Pe lângă activitatea pastorală bogată, preotul Gelu Miclăuș s-a preocupat să vestească evanghelia, ”frumusețea vieții creștine și calea mântuirii”, așa cum spunea chiar el. Preotul Gelu Miclăuș a ajutat la redactarea revistei ”Lumina creștinului”, în perioada octombrie 1992 – august 1994, fiind și primul redactor al revistei pentru copii ”Isus, prietenul copiilor”.

“Pe lângă colaborarea la realizarea manualelor de religie pentru elevii din Dieceza de Iaşi, părintele Gelu a realizat și cartea „Micul catehism explicat copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie”, care este de un real ajutor pentru copiii care se pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie, dar şi pentru cei care au rolul de a ajuta la formarea culturii religioase a copiilor”, spunea preotul Adrian Blăjuță

Preotul Gheorghe Miclăuș a murit la 59 de ani după o lungă suferinţă. Dumnezeu sa îl odihnească în pace!

Comentarii
  • Cum se spune : despre morti,numai de bine. A plecat … la timp – ca tot modificase Papa legislatia in ultimul timp cu ceva raspunderi… E bine ca a murit spovedit,totusi. Dumnezeu sa-l ierte!

Adauga un comentariu