Eveniment-Social

Preotul Iustin va ramane duhovnicul bolnavilor de la Institutul Socola din Iasi

Publicat: 11 ian. 2017
1
Chiar daca a implinit varsta de pensionare, parintele Iustin Neagu de la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi va ramane sa slujeasca si sa aiba grija de bolnavii din unitatea medicala. Preotul Iustin este din anul 1997 la unitatea medicala si a transformat Biserica Schimbarea la fata si terenul din jurul lacasului de cult intr-o adevarata gradina a Raiului.

A avut un sprijin enorm din partea enoriasilor din zona, care il iubesc si il respecta pentru munca pe care a depus-o in toi acesti ani. Parintele Iustin este cautat zilnic de bolnavii internati in unitatea medicala, pentru care reprezinta un adevarat sprijin. Preotul Iustin va avea un contract de voluntariat cu Institutul de psihiatrie.

„Ne dorim foarte mult continuarea colaborarii în conditii de legalitate cu parintele Iustin, om de aleasa calitate, care si-a pus amprenta asupra istoriei acestei unitati si asupra vietii pacientilor, fiind în slujba lor de zeci de ani. Pentru ca acesta a îndeplinit conditiile legale cumulative de cotizare si vârsta a pensiei, singura modalitate legala pe care am gasit-o pentru a-l pastra la noi a fost sa încheiem un contract de voluntariat cu acesta. Era mare pacat daca nu reuseam sa-l pastram în continuare, în conditiile în care a slujit atâta timp la biserica Institutului si a ajuns sa fie extrem de apreciat de enoriasii care-i treceau pragul. Ne bucuram ca am gasit modalitatea prin care acest om cu har de la Dumnezeu, cu aplecare asupra suferintei bolnavilor sa ramâna la noi”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului Socola.

Parintele Iustin Neagu s-a nascut în anul 1950, la Sibiu si din 1994 a slujit în mai multe spitale iesene, iar din 1997 a ramas la institut. 

Comentarii
Adauga un comentariu