Actualitate

Preotul si primarul, implicati intr-un atentat de tip mafiot

Publicat: 19 iun. 2011

@ Fiul lui Vasile Dadu, primarul comunei Probota, a intrat intentionat in autoturismul principalului contracandidat al tatalui sau @ Masina victimei, adica a fostului primar Gheorghe Lespezeanu, a fost botita in partea din spate si are luminile sparte @ Dupa aceea, primarul Vasile Dadu si acoliti de-ai sai, printre care si Valentin Gherman, preotul din satul Perieni, l-au inconjurat si l-au amenintat pe Gheorghe Lespezeanu

Apropierea alegerilor locale infierbanta spiritele in mediul rural. Cativa edili au inceput sa recurga la unele actiuni de intimidare de tip mafiot pentru a-si pastra functiile. Saptamana trecuta, pe 14 iunie, primarul in functie Vasile Dadu a orchestrat o actiune de intimidare impotriva contracandidatului sau, fostul edil Gheorghe Lespezeanu, demna de filmele care au ca subiect Cosa Nostra. L-au pandit pe Gheorghe Lespezeanu si s-au pregatit minutios sa-i dea o lectie. Grav este ca in aceasta actiune de intimidare este implicat si preotul satului Perieni, Valentin Gherman.
Martea trecuta, in jurul orei 15.25, Gheorghe Lespezeanu a mers la moara din satul Perieni pentru ca avea de macinat niste grau si niste porumb. Era impreuna cu un barbat din sat, pe care-l luase pentru a-l ajuta. A parcat masina si impreuna cu acesta s-a intins pe iarba pentru a-l astepta pe morar, care intarzia putin. Nici bine nu s-au asezat ca, dintr-odata, apare baiatul primarului Constantin Dadu, in varsta de 21 de ani, la volanul unui autoturism de teren marca Toyota. A condus masina nervos in jurul morii de cateva ori, inconjurandu-i pe Gheorghe Lespezeanu si pe ajutorul sau, dupa care s-a oprit in spatele autoturismului fostului primar si a bagat schimbatorul de viteze in marsarier. „Cu masina lui mare de teren Toyota a dat cu viteza cu spatele intentionat si mi-a botit autoturismul, care era parcat regulamentar pe marginea drumului de acces catre moara. Dupa ce a vazut ca mi-a aranjat masina, a plecat multumit. Acum am masina botita in partea dreapta, in spate, si mi-a spart si farurile si celelalte lumini de semnalizare. Dupa aceea, m-am trezit inconjurat de gasca primarului. Intai a aparut cel care a concesionat «Iazul lui Dumnezeu», Radu Voroneanu, care a spus ca o sa aiba grija de mine. Dupa aceea, au aparut primarul Vasile Dadu si preotul Valentin Gherman si amenintarile au continuat. Mi-a fost foarte frica, va spun sincer. Cred ca, daca replicam in vreun fel, ma omorau pe loc”, a marturisit Gheorghe Lespezeanu.
Dupa acest incident, Vasile Dadu si fiul sau nu s-au sinchisit sa-i dea lui Gheorghe Lespezeanu asigurarea de raspundere civila pentru a-si putea repara autoturismul. La randul sau, Dadu nu a negat implicarea in incident, dar a adaugat ca fostul primar exagereaza. „Nu as vrea sa comentez prea mult. Domnul Lespezeanu se poate adresa justitiei, poate face plangere. Dar eu va spun ca exagereaza. Are impresia ca tot ce se intampla este un atentat impotriva sa. Ar trebui dus la un control psihiatric”, a spus Vasile Dadu.
Cu toate acestea, trebuie precizat ca atat „cazierul” primarului, cat si al preotului demonstreaza ca cei doi sunt in stare sa organizeze astfel de actiuni de intimidare.
Recent, judecatorii ieseni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva edilului Vasile Dadu pentru savarsirea unor infractiuni precum furt si amenintare. Asta deoarece, in iulie 2008, impreuna cu 20 de tarani inarmati cu furci si topoare, a deposedat-o abuziv pe Doina Ciulin de bunuri si de proprietatile imobiliare de pe malul „Iazului lui Dumnezeu”. „Admite recursul formulat de petenta Ciulin Doina în nume propriu si în calitate de administrator al SC Lumina SRL împotriva sentintei penale nr. 1982/02.07.2010, pronuntata de Judecatoria Iasi pe care o caseaza integral. Rejudecand cauza, admite plangerea formulata de petenta Ciulin Doina împotriva rezolutiei de scoatere de sub urmarire penala a învinuitului Dadu Vasile, emisa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, la data de 03.09.2009, în dosarul nr. 317/P/2009, pe care o desfiinteaza. Trimite cauza la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi în vederea redeschiderii urmaririi penale privind pe învinuitul Dadu Vasile”, se arata in sentinta data de judecatorii ieseni pe 17 martie 2011 in dosarul 31.542/2009, deschis in urma unei plangeri formulate de Doina Ciulin.
De asemenea, dupa cum s-a precizat, si preotul Valentin Gherman are in cazier o condamnare penala. El a fost condamnat in 2007 la inchisoare de magistratii de la Judecatoria Iasi pentru ca si-a ridicat vila in mod abuziv pe terenul unei batrane. „Condamna pe inculpatul Gherman Valentin, fiul lui Craciun si Rozalia, nascut la data de 12.04.1965, in satul Hilita, comuna Costuleni, domiciliat in comuna Probota, sat Perieni, de cetatenie romana, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, prevazuta si pedepsita de art. 220 alin. 2 Cod Penal”, se arata in sentinta penala numarul 2806, pronuntata de magistratii Judecatoriei Iasi pe 28 septembrie 2007.

Comentarii
  • Lespezeanu are dreptate.nu poate fi un accident banal cum sustine Dadu deoarece soseauna din Perieni nu este aglomerata,era ziua si pe aceea sosea nu este trafic.Dadu face multe golanii in Probota,toata familia lui si-au luat masini noi Volvo,toyota,dubita VW si multe altele

  • mai ala din probota sau mai bine zis „tonti”incearca sa mai citesti inca o data articolul si pe urma sa pupi lumea-n p…. dupa spusele jurnalistului si declaratia Domnului Chiorala totul s-a petrecut in incinta morii si nu cred ca trece vreo sosea prin interiorul ei!doar daca are drive-in(dar in fine!fiecare cu lumea lui!)si dupa poza aia cred ca avea viteza mare cand s-a izbit cel putin 3km/h si max 7km/h!da ca sa inteleaga tot fraierul si retardatul spun doar atat!SUUUUUUUGGGGGIIII PUUUUUU LLLLLLLAAAAAAAA

Adauga un comentariu