National

Presa brașoveană protestează față de atitudinea primarului municipiului Brașov, Allen Coliban

Publicat: 25 ian. 2022
Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferința de presă a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs

Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferința de presă a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs.

Relația primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând follow-erilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informații doar în presa națională, jurnaliștii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraș. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcția de edil a Brașovului.

Rămânând în aceeași poveste, primarul Brașovului își permite să „urecheze” jurnaliștii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campanie electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliștii pe care îi considerau apropiați ai fostei administrații doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Brașov și a primarului de atunci, George Scripcaru.

O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relației presei cu exponenții administrației locale, atât primarul, cât și viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliștii din presa locală.

„Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că dacă îl lovești pe unul dintre noi, ne lovești practic pe toți. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomație mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Brașovului.

Solicităm primarului Allen Coliban să își folosească „Jurnalul primarului” pentru a-și cere scuze pentru jignirile aduse presei brașovene. De asemenea, solicităm o relație corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare”, au transmis jurnaliștii din Brașov, potrivit transilvania365.ro.

 
Comentarii
  • Pentru ăla de mai sus – lasă că înghiți tu de la PNLSD încât îți iese pe nas și urechi. Mai nou, progenitura lui Buzatu, numită secretar de stat. Măcar Brașovul e un oraș curat, foarte bine întreținut, iar în vară se asfalta prin mai multe zone. În Iașul lui Chirica îți distrugi telescoapele prin 70% dintre drumuri. Cu bunele și relele lor, atât timp cât cei din USR deranjează atât de tare și presa (care știm prea bine de unde-și primește borcanele cu miere), înseamnă că își fac datoria. Au votul meu asigurat și va fi cu atât mai pronunțat cu cât îi veți denigra, domnilor jurnaliști.

Adauga un comentariu