International

Presa britanica indignata ca romanii obtin tot mai multe slujbe in Regatul Unit

Publicat: 31 ian. 2012
1
Cotidianul britanic DailyMail titreaza in editia electronica de astazi ca „in timp ce somerii britanici sunt din ce in ce mai multi, angajatorii prefera sa contracteze romani„. Acum doua zile Marea Britanie a inregistrat cea mai mare rata a somajului din ultimii 18 ani: 2.68 milioane de britanici erau someri. „Dar in timp ce britanicii nu au unde lucra peste 2400 de posturi in Regatul Unit sunt disponibile la o agentie din Bucuresti. Job-urile oferite sunt pe pozitii de asistente medicale, ingineri, bucatari si alte meserii de specialitate”, scrie publicatia britanica. 
Aceasta agentie din Bucuresti scrie ca mai multe companii britanici incearca sa ocupa 2434 de pozitii cu muncitori romani – facand din Marea Britanie una dintre cele mai atractive tari pentru emigranti, chiar mai buna decat Germania, care are disponibile 2387 de job-uri pentru romani, mai adauga ziarul. 
In aceasta luna somajul din Marea Britanie a ajuns la 8.4 procente, cel mai ridicat nivel din 1994, iar cifrele facute publice de catre Guvernul britanic arata ca noua din zece slujbe sunt create pentru cetatenii straini. 
Articolul adereaza critici dure companiilor care „sunt atat de iresponsabile incat sa ofere locuri de munca cetatenilor straini (referindu-se in special la romani), in timp ce proprii nostri cetateni nu au unde munci”. Adauga un comentariu