Funny

Presa britanica scrie despre casatoria controversata a doi romi minori din Dolj: „Lasa jucariile, azi te-insori”

Publicat: 21 nov. 2018
9

Cazul a doi minori romi dintr-o localitate din Dolj, pe care parintii i-ar fi pus sa se casatoreasca, a ajuns in atentia presei internationale.

Tabloidul The Sun a publicat un articol, insotit de un filmulet, in care o fata de opt ani imbracata intr-o rochie roz este pregatita de rude pentru „ziua cea mare.”

Articolul, intitulat „Uita de jucarii! Casatoria unei fetite de 8 ani cu un baiat de 10 ani, la o nunta de romi din Romania starneste furie”, a fost publicat marti. In imaginile difuzate, se poate observa cum copila, imbracata intr-o rochie roz, este inconjurata de femei mai in varsta, care o aranjeaza pentru marele eveniment. La randul sau, „mirele” de 10 ani danseaza pe muzica traditionala, alaturi de prietenii sai.

In tot acest timp, un cantaret ii transmite mirelui: „Lasa jucariile, azi te-nsori cu mireasa ta.”

Cateva secunde mai tarziu, mireasa e urcata pe un scaun, ca toata lumea sa ii admire rochia.

Imaginile au starnit controverse pe retelele de socializare, scrie The Sun. O persoana a atras atentia ca nu este o nunta din punct de vedere legal, ci ca adevarata ceremonie va avea loc cand cei doi sunt majori.

Potrivit Inaltului Comisariaat pentru Drepturile Omului, anumite comunitati din Romania recurg la „casatoriile de la o varsta frageda”.

Adauga un comentariu