Stiri si curiozitati

Presa din Israel, despre Ilan Laufer: „Nu s-a nascut la Polizu, ci in …”

Publicat: 22 nov. 2018
3

Ilan Laufer a oferit o declaratie controversata atunci cand a dezvaluit locul in care s-a nascut. La scurt timp dupa ce s-a prezentat si a declarat ca a venit pe lume la Maternitatea Polizu, insa presa din Israel a scris altceva!

„Dragi romani, ma numesc Ilan Laufer, sunt cetatean roman, din parinti romani, nascut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, a declarat Ilan Laufer, insa conform presei israeliene locul nasterii nu este acela.

Ce scrie presa din Israel despre Ilan Laufer

Intr-un articol descriptiv, israelienii titreaza despre politician ca s-a nascut im Rishon Leizon: „Ilan Laufer este un expat israelian in varsta de 33 de ani care s-a nascut la Rishon Lezion si a devenit un succes om de afaceri in Bucuresti. Dupa ce s-a mutat in Romania, Laufer s-a casatorit cu Alina, o celebritate locala care a devenit faimoasa dupa ce a fost prezentatoare la televizor si a participat la spectacole de divertisment”.

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltarii, insa Klaus Iohannis l-a respins. De aici s-a declansat un adevarat razboi al declaratiilor, dupa ce Laufer l-a acuzat pe presedinte de discriminare: „Prin refuzul unei persoane despre care se stie ca are relatii foarte bune cu Israel, Iohannis arata ca vrea relatii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atat mai dureroase cu cat din familia mea au decedat 50 de persoane in perioada Holocaustului. Iohannis a zis ca doreste sa plece acest Guvern, dar refuza revocarea a doi ministri”.

Iohannis l-a pus apoi imediat la zid, dupa un comunicat al Administratiei Prezidentiale: „Presedintele Romaniei considera ca aceste declaratii reprezinta un nou exemplu din retorica nociva indelungata a Partidului Social Democrat, care alimenteaza in mod constant discursul urii si tendintele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului sa fie intinata cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine si sunt de natura a afecta pacea sociala”.

Adauga un comentariu