Eveniment-Social

Prescolarii din judet vor primi fructe proaspete in fiecare zi, de la autoritati

Publicat: 18 oct. 2016
Guvernul Romaniei a luat recent decizia de a extinde programul de furnizare a fructelor proaspete si la copiii prescolari. La nivelul judetului Iasi, dupa ce va intra in vigoare aceasta decizie, peste 90.000 de copii vor beneficia de produsele distribuite gratuit de catre autoritatile locale.

„Consiliul Judetean Iasi urmeaza sa lanseze procedura de licitatie pentru achizitia de fructe proaspete, respectiv mere, în scoli. Conform modificarilor legislative din cadrul OUG 24/2010 si publicate în Monitorul Oficial în data de 12 octombrie, începând cu anul scolar 2016- 2017 vor beneficia de prevederile ordonantei si prescolarii din gradinitele de stat autorizate si acreditate si particulare acreditate cu program normal de 4 ore”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Procedura urmeaza sa fie facuta publica in perioada urmatoare.

„În acest sens, am solicitat si primit de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi situatia actuala a numarului de copii prescolari din judet, urmând a publica procedura pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Numarul total de beneficiari ai programului este de 91.673 elevi si prescolari. Livrarea produselor va fi facuta începând cu anul 2017, iar frecventa de distributie va fi de un mar pe zi de scolar sau prescolar”, au mai aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.loading...

Adauga un comentariu