National

Presedinte CJ, SUSPENDAT din functie dupa ce a fost condamnat definitiv

Publicat: 17 feb. 2015
1
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie in baza unui ordin emis, marti, de prefectul Costica Macaleti. Masura a fost luata dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, Turcanu a fost condamnat definitiv si irevocabil la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.
‘Documentele m-au determinat sa iau o asemenea decizie. Eu nu fac nici evaluari, nici judecata, pentru ca nu sunt nici judecatorie, nici tribunal. Documentele si legislatia duc spre un asemenea ordin de incetare a mandatului presedintelui CJ’, a declarat, pentru Agerpres, prefectul Macaleti.
Potrivit acestuia, incetarea mandatului presedintelui CJ are loc la data emiterii ordinului. Actul normativ emis de prefect poate fi atacat in termen de zece zile de la data comunicarii acestuia. Prefectul de Botosani a trimis, de asemenea, o adresa Consiliului Judetean prin care instiinteaza in vederea desemnarii unui vicepresedinte pentru exercitarea atributiilor conferite de lege presedintelui CJ.
 Adauga un comentariu