International

Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operata cu succes de cancer tiroidian

Publicat: 05 ian. 2012
1
Presedintele Argentinei Cristina Kirchner a fost operata cu succes, ieri, de cancer la glanda tiroida intr-o clinica din Pilar, la 50 de kilometri nord de Buenos Aires, la o luna dupa ce a depus juramantul pentru un al doilea mandat de patru ani, a anuntat presedintia.
„Operatia presedintei Cristina Fernandez de Kirchner a fost realizata fara nicio complicatie”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Alfredo Scoccimarro, citind o declaratie in fata clinicii, in timp ce era inconjurat de sute de persoane, dintre care numerosi militanti veniti pentru a o sustine pe Kirchner, informeaza Mediafax.
„In timpul interventiei, care a durat aproximativ trei ore si jumatate, i s-a facut o tiroidectomie totala, conform planului prevazut”, a continuat purtatorul de cuvant.
El a subliniat ca „refacerea postoperatorie imediata a pacientei este buna”, precizand ca aceasta s-a trezit si va fi ingrijita in mod normal. Tiroidectomia consta in extirparea glandei tiroide.
Kirchner, in varsta de 58 de ani, va ramane in spital „aproximativ 72 de ore” si va urma o perioada de convalescenta de 20 de zile in total, a confirmat purtatorul de cuvant.
Presedintele argentinian este cel de-al cincilea actual sau fost sef de stat din America de Sud care sufera de cancer in ultimii ani, dupa brazilienii Luiz Inacio „Lula” da Silva si Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo si venezuelanul Hugo Chavez.
In timpul convalescentei sale, puterea va fi asigurata de vicepresedintele Amado Boudou, fost ministru al Economiei.
Adauga un comentariu