Actualitate

Presedintele CJ, Constantin Simirad, a inaugurat DJ 208

Publicat: 10 nov. 2011
In ciuda faptului ca lucrarile de modernizare a DJ 208 nu au fost finalizate 100%, receptia drumului de interes regional a fost facuta ieri de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad. Panglica a fost taiata in localitatea Halaucesti. Infrastructura rutiera a fost reabilitata pe traseul Mircesti, Halaucesti, Mogosesti–Siret, Stolniceni–Prajescu, Valea Seaca si Lespezi. A fost turnat covor asfaltic pe o suprafata de 41,52 km de drum judetean, s-au ridicat 8 poduri din beton armat, 345 de podete, s-au amenajat 2.000 m liniari de trotuar, 180 de drumuri de acces lateral si au fost plantati 4.000 de puieti. Pe intreaga perioada a lucrarilor au fost create 130 de locuri de munca directe temporare, iar valoarea totala a lucrarii se ridica la 43, 1 milioane de lei.

Presedintele Constantin Simirad a laudat firma constructoare, ce a castigat licitatia in anul 2009. Este vorba de PA&CO International SRL, detinuta de afaceristul Costel Casuneanu. „E o lucrare de exceptie. Dupa parerea mea, firma care a raspuns de aceste lucrari si-a indeplinit cu prisosinta obligatiile pe care le avea fata de CJ. Este o lucrare de inalta calitate cum nu prea mai avem in Moldova si sunt sigur ca va fi o lucrare care va dura. Observati numai cate podete s-au facut, fiind cu 200 de podete mai multe decat trebuia si era prevazut in proiect si s-a incadrat in pretul pe care noi l-am convenit atunci cand s-a licitat pentru aceasta lucrare. Este o firma serioasa, cu un palmares prestigios si bineinteles ca aceasta lucrare ii va fi de folos la contractarea altor proiecte din Romania. Este laudabil ca din trei lucrari am nimerit una si jumatate foarte buna”, a declarat Constantin Simirad dupa taierea panglicii de inaugurare.

Probleme la drumul cu Vaslui

Daca de aceasta lucrare s-a declarat a fi extrem de multumit, presedintele autoritatii judetene a criticat celelalte lucrari ramase, fiind vorba de drumurile Iasi – Vaslui si Iasi – Botosani. „Vom vedea mai departe. Sa vedem daca reusim si la Vaslui sa obtinem un castigator care sa aiba aceeasi seriozitate si aceeasi disponibilitate de a face o lucrare de inalta calitate. Imi este frica de faptul ca, din nou, la Vaslui se va sublicita si, avand in vedere preturile mari de astazi ale materialelor, nu se va ajunge la o lucrare de calitatea celei de aici. De aceea, as dori sa dau un sfat celor care liciteaza sa nu usureze pretul exagerat de mult, pentru ca pot ajunge sa dea faliment din cauza aceasta. Daca nu poate indeplini un contract finantat de UE, firma este, cu siguranta, spre faliment si, in afara ca se reziliaza contractul, va fi obligata sa plateasca integral lucrarea catre CJ. Stiti foarte bine ca cele doua firme care au castigat lucrari la Vaslui au fost penalizate si au platit cate un milion de euro numai la prima strigare. Suntem acum la stadiul de proces pentru a recupera suma de 54 milioane de lei de la cele doua firme care au castigat licitatia de la Vaslui si mai apoi au abandonat-o”, a adaugat Simirad.

Drumul Iasi – Botosani, inca in grafic

Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului Iasi – Botosani se misca in ritm de melc, insa, conform afirmatiilor lui Simirad, constructorul a promis ca ele se vor finaliza conform graficului. Mai mult, exista varianta ca actualul constructor sa se asocieze cu alta firma la lucrare pentru a putea sa-si indeplineasca promisiunea din contract. „Este in lucru. Cu siguranta ca aceasta ramanere in urma va crea presiuni ca firma sa grabeasca lucrarea. Este un termen de executie a lucrarii si, daca si-a luat angajamentul ca va termina lucrarea in acest termen, nu putem rezilia contractul cu firma respectiva. Sa vedem daca EuroConstruct nu se va asocia cu alti constructori sa termine mai repede”, a declarat Constantin Simirat, presedintele CJ Iasi.

Prezenti la inaugurarea drumului, primarii localitatilor de pe traseul DJ 208 s-au aratat si ei multumiti de calitatea lucrarilor. Odata cu finalizarea acestui proiect a crescut intensitatea traficului rutier si se va imbunatati calitatea serviciilor turistice.loading...

Adauga un comentariu