Local

Preşedintele CJ Iaşi şi managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi au oferit ultimele detalii despre incendiul de la unitatea medicală – LIVE VIDEO, FOTO

Publicat: 23 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele CJ Iaşi şi managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi au oferit ultimele detalii despre incendiul de la unitatea medicală - LIVE VIDEO FOTO
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe şi managerul Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alina Belu, au oferit declaraţii de ultimă oră vizazi de incendiul ce a izbucnit în unitatea medicală

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe şi managerul Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alina Belu, au oferit declaraţii de ultimă oră vizazi de incendiul ce a izbucnit în unitatea medicală.

Șeful CJ Iași a transmis faptul că echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a evacuat zona de siguranță în condiții optime. Oficialul menționează faptul că este nevoie de reformă deoarece secția unde a izbucnit incendiul de la Spitalul Sf. Maria nu a mai fost reabilitată de la înființare.

Mai mult decât atât, președintele Consiliului Județean Iași a menționat că 7 cadre medicale s-au mobilizat într-o manieră excepțională pentru a evacua pacienții. Acestea au acționat conform protocolului de incendiu și au acționat de urgență în momentul în care au simțit miros de fum.

„Echipajul de la ISU a făcut evacuarea din zona de siguranţă. Etajul unde a avut loc incendiul nu a mai avut parte de reabilitare de la înfiinţare. În luna august va prelua constructorul şi această parte. Vom reface planul de conformare pentru incendiu, mai presus de orice trebuie să fie siguranţă pacienţilor. Şapte colege s-au mişcat excepţional pentru evacuarea pacienţilor. Mai mult ca oricând trebuie să avem spitale noi, pentru a nu pune viaţa pacienţilor viaţa în pericol. Felicitări cadrelor medicale care s-au mişcat extrem de repede.

Din păcate la Spitalul Sf. Maria nu s-au mai făcut investiţii de 40 ani. Categoric şi alte spitale din Iaşi vor fi dotate cu aparatură medicală. CJ Iaşi face eforturi pentru a se conforma. Trebuie de asemenea că actul medical şi datorită eforturilor de la spital activitatea se desfăşoară medicală. Spaţiile au fost igenizate şi sunt operaţionale. Cauza incendiului va fi prezentată de cei de la ISU. Nu pot să vă spun în momentul de faţă nimic pentru că ancheta este în curs. În situaţia de faţă, unităţile medicale sunt pregătite să se sprijine unele pe altele”, a transmis Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi.

Cadrele medicale de la Spitalul Sf. Maria din Iași au acționat imediat după izbucnirea incendiului

Managerul unității medicale de pediatrie din Iași, Alina Belu, a oferit declarații vizazi de izbucnirea incendiului de la etajul 2. Având în vedere faptul că lunar se fac instruiri pentru a ști cum să se acționeze în cazul unui incendiu, cadrele medicale de gardă au reușit cu succes să urmeze protocolul. În momentul în care s-a simțit miros de fum s-a oprit alimentarea cu gaz, oxigen și curent. Pacienții au fost evacuați în 7 minute și nimeni nu a fost rănit. Sălile afectate de incendiu sunt dezinfectate, iar activitatea a fost reluată fără probleme.

„Cadrele medicale au fost instruite, s-au comportat excepţional. Avem două săli funcţionale, funcţionam la parametrii optimi. Încercam să dezinfectăm toată zona de fum. Avem un cabinet şi o sală de tratament care au fost afectate la zona 2, tampon Covid-19. Etajul 3 a fost afectat de fum, a trebuit aerisit doar. Se afla documentaţia medicală, calculator, mobilier. Echipamentele medicale nu erau puse în funcţiune şi nu a fost afectat niciunul. În momentul în care s-a simţit fum, s-au întrerupt gazele şi curentul şi s-au evacuat pacienţii. Noi am repetat lunar instruirea, iar aceasta s-a văzut. A fost o mobilizare extraordinară. Copilul rămâne intubat, cum era şi înainte de incendiu. Avem 44 de paturi de ATI, două sectoare. Pacientul a fost dus la etajul 1, este stabil. 7 minute a durat evacuarea. Nu au fost alte persoane care au avut nevoie de îngrijire, nu s-a panicat nimeni pentru că nu era vizil fumul. Doar când s-a simţit mirosul s-a şi intervenit de urgenţă”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Incendiu la Spitalul Sf. Maria din Iași

În seara zilei de 22 iunie 2021 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași  a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Momentul izbucnirii flăcărilor la etajul al treilea de la Spitalul Sf. Maria din Iași

Marius Dangă ,vicepreşedintele CJ Iaşi, declaraţie despre stadiul lucrărilor la Spitalul Sf. Maria

„În ceea ce priveşte proiectul de reabilitare al spitalului, acesta este în avans cu 6 luni. Constructorul are bună imobilizare, iar noi estimăm că la începutul acestei toamne să recepţionăm din primul tronson şi cea de-a doua jumătate: începerea procesului de extindere al noului UPU şi al heliportului. Dar şi reabilitatea corpului B, cel afectat de incendiu. CJ Iaşi a asigurat constructorul că avem la dispoziţie partea financiară. Suntem cu un spital sub flux, cel mai important spital pentru copii care nu poate fi închis”, a transmis Marius Danga, vicepreşedinte CJ Iaşi.

Adauga un comentariu