National

Presedintele CJ Mehedinti si seful Politiei arestati pentru 30 de zile

Publicat: 04 apr. 2014
1
Curtea de Apel Bucuresti a decis in aceasta dimineata arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu, urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mehedinti, Stefan Ponea, precum si in cazul lui Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, ambii fiind cercetati in acelasi dosar cu Adrian Duicu. Decizia instantei nu este definitiva.
Procurorii sustin ca Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici, membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR, pentru a-l mentine temporar pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica. Totodata, acesta i-a promis lui Ponea ca sotia sa va fi numita intr-o functie de conducere la DNA.
De asemenea, Duicu a promis ca isi va exercita influenta asupra membrilor Consiliului local al municipiului Orsova, pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Ponea, la un pret „convenabil”, a doua suprafete de teren de aproximativ 200 de metri patrati, terenuri situate in centrul municipiului Orsova reprezentand acostamentul unei strazi. DNA mentioneaza ca Adrian Duicu i-a pretins lui sefului IPJ Mehedinti sa il determine pe judecatorul care judeca o anumita cauza sa pronunte o hotarare care sa ii fie favorabila, in sensul anularii raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI) care il viza.

Citeste si Perchezitii de amploare la seful CJ si seful Politiei intr-un dosar de coruptie
 

De asemenea, in 16 ianuarie si in zilele urmatoare, Duicu i-a solicitat directorului unui post de televiziune locala, controlat in fapt de seful CJ, sa determine alte persoane sa-i ofere unei asistente in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti o suma de bani, in schimbul eliberarii unei adeverinte medicale si, totodata, sa filmeze cu o camera ascunsa momentul in care asistenta ar fi primit aceasta suma de bani. DNA sustine ca persoanele instigate au incercat sa ii dea asistentei suma de bani in vederea eliberarii unei adeverinte medicale, insa aceasta a refuzat sa primeasca banii. In perioada mai – septembrie 2013, Adrian Duicu si alti doi functionari au permis unor persoane neautorizate, reprezentantii unui furnizor de echipamente medicale si ai unei societatii de leasing, accesul la informatii care, la acel moment, nu erau destinate publicitatii, potrivit Agerpres.ro.
Adauga un comentariu