Local

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: „Ministrul Sănătăţii a plecat. Ce urmează?”

Publicat: 26 mart. 2020

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, atrage atenţia noului ministru al sănătății, Nelu Tătaru, că este nevoie de măsuri imediate şi ferme, mai ales în zona Moldovei, pentru că pericolul ca virusul să se extindă este iminent.

“În noua sa calitate de ministru, domnul Tătaru este obligat să facă ceea ce nu a făcut predecesorul său și să dispună măsuri de sprijinire a autorităților locale din Iași, și din toată Moldova, înainte de a fi prea târziu. Noul șef al sănătății a văzut personal tragedia de la Suceava, de aceea, îi solicit public să prezinte de îndată strategia de luptă împotriva coronavirusului, acțiunile ce vor fi întreprinse și etapizarea lor.

Îi cer să dispună de urgență testarea tuturor pacienților la internare, pentru a nu se repeta situații precum cea de la Spitalul „Sf. Spiridon”, care a condus la intrarea în izolare a 16 cadre medicale într-un moment în care avem nevoie, mai mult decât oricând, de întregul corp medical existent.

Îi solicit totodată, să anunțe public ce echipamente vor fi distribuite la Iași în perioada imediat următoare și care este numărul de teste alocate suplimentar acestui centru regional.

Testarea în masă anunțată ieri de ministrul demisionar al sănătății, Victor Costache, trebuie aplicată cu prioritate în zonele în care se constată existența unor focare de coronavirus, și nu exclusiv într-un oraș anume.

Totodată, solicit public noului ministru al Sănătății să anunțe:

  1. care este capacitatea de testare a României în acest moment ?
  2. câte noi seturi de testare vor ajunge în această săptămână și unde ?
  3. care va fi capacitatea de testare după livrările din săptămâna în curs ?
  4. când va fi extinsă testarea în masă la nivelul Moldovei ?
  5. când se va deplasa personal la Iași pentru a discuta cu medicii calendarul testării în masă? Ne oferim să punem la dispoziția ministerului absolut tot ceea ce este necesar pentru a facilita testarea cât mai rapidă atât a  ieșenilor cât și a celorlalți moldoveni
  6. care este strategia de gestionare a focarului de la Suceava ?
  7. care sunt măsurile clare, concrete pentru zona Moldovei, în vederea sprijinirii autorităților locale din Iași și Suceava?”, a precizat  şeful CJ Iaşi,


loading...

Comentarii
  • Daca ar fi bun simt, urmeaza: Sa fie demisi toti conducatorii de spitale numiti politic si care demonstreaza zi de zi incompetenta !!!!! Apoi sa va depuneti dvs demisia, ca act de ONOARE !!! Dvs OM de afaceri ce ati facut? Ati adunat toti abonatii la banii statului si sa le spuneti: bai (oăi) e momentul sa facem ceva pentru judetul asta, să cumparam manusi, masti si halate si sa le donam!- din spaga de 10%…..Si era de ajuns!!! Politichie de asta ieftina: cer sa se comunice, sa mi se spuna, sa se faca…Nu mai tine!!! Asta pot sa o fac eu un om simplu, dvs aveti parghii la indemana sa FACETI nu sa intrebati!!!!

  • Ieșeanule a vorbi așa este un test , doar așa poți fi înscris în PSD . în primăria Gorban primarul cu câteva clase – 10 . strigă după ing agronom oăi Pădure .

Adauga un comentariu