Actualitate

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Vladimir Tanasoiu, tine presa la usa

Publicat: 20 ian. 1999

•Adjunctii sai trebuie sa-i ceara acordul pentru a oferi informatii reprezentantilor mass-media

De la preluarea functiei de presedinte al Consiliului Judetean, Vladimir Tanasoiu nu a reusit sa-si clarifice pozitia fata de ziaristii acreditati pe problemele administratiei publice locale. Concret, de mai bine de doua saptamini reprezentantii mass-media fac adevarate tururi de forta la usa presedintelui pentru a obtine informatiile necesare. Leit motivul raspunsurilor date de Tanasoiu este „se lucreaza, sint ocupat sau cind am sa am ceva de comunicat am sa va transmit”. Ba mai mult, pentru ca presa sa nu contacteze alte persoane din CJ, Vladimir Tanasoiu a interzis salariatilor institutiei, indiferent de functie, orice discutie cu ziaristii.

In aceeasi situatie se afla cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, care pentru a dialoga cu presa vor trebui sa ceara acceptul presedintelui. Neimpacat cu aceasta situatie este vicepresedintele Iordache Popa, care a incercat sa rezolve aceasta problema printr-o discutie cu Vladimir Tanasoiu. Din pacate, agenda de lucru, zilnica, a presedintelui este asa de incarcata incit si vicepresedintii fac adesea anticamera la sef. In alta ordine de idei, prin comunicatul dat ieri de Tanasoiu se precizeaza ca acreditarea ziaristilor la CJ constituie „o dovada de eficientizare a relatiei dinte mass-media si CJ si chiar o dovada de respect fata de ziaristi si de timpul lor, consumat de multe ori cu indelungi asteptari pentru a obtine un interviu de la conducerea CJ”.

Paradoxal, comunicatul este semnat in nume propriu, respectiv Vladimir Tanasoiu, in schimb este invocata in finalul acestuia conducerea. Cert este ca cel putin Iordache Popa nu a fost consultat in elaborarea acestui comunicat si nici nu aproba restrictionarea intilnirilor cu reprezentantii mass-media. El a promis ca aceasta situatie va fi reglementata.loading...

Adauga un comentariu