International

Președintele Dumei de Stat anunță că mobilizarea parțială este anti NATO

Publicat: 22 sept. 2022
Președintele Dumei de Stat
Președintele Dumei de Stat anunță că mobilizarea parțială este anti NATO

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, „va ajuta la rezolvarea sarcinilor operațiunii militare speciale”, deoarece împotriva soldaţilor ruşi „luptă şi forțele NATO”, a declarat, joi, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, pe canalul său Telegram.

„Astăzi, împotriva soldaților și ofițerilor noștri luptă nu numai formațiunile armate naziste, ci și forțele NATO” – a scris el. „Linia de contact este de peste 1.000 de km. Pentru a înțelege: în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Război Mondial n.red.), pentru eliberarea teritoriilor ucrainene de fasciști au operat patru fronturi. Evident, este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate” – a subliniat Volodin, potrivit Rador.

Vladimir Putin a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării de a efectua mobilizări parțiale

Amintim că, miercuri, în timpul unui mesaj televizat adresat naţiunii, Vladimir Putin a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării și a Statului Major al Forțelor Armate Ruse de a efectua mobilizări parțiale pe teritoriul ţării și a semnat un decret în acest sens. Liderul rus a mai declarat că Washingtonul, Londra și Bruxellesul „împing direct Kievul pentru a muta operațiunile militare” pe teritoriul Federației Ruse şi a subliniat că securitatea Rusiei va fi asigurată cu toate mijloacele de care dispune.

O senatoare din partidul lui Vladimir Putin propune ca și bărbații inapți fizic să fie mobilizați pentru armată

O senatoare din partidul Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin propune reducerea listei afecțiunilor medicale din cauza cărora bărbații din Rusia nu pot fi încorporați în forțele armate, relatează Kommersant.​

Olga Kovitidi, senatoarea Crimeii în camera superioară a parlamentului de la Moscova, spune că o serie de boli care împiedică un cetățean rus să fie recunoscut ca apt pentru serviciul militar ar trebui excluse din criteriile medicale.

„Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile pentru care un conscris este declarat inapt pentru serviciu”, afirmă ea, subliniind că „o serie de boli”, printre care scolioza și platfusul, pot fi recunoscute ca fiind compatibile cu serviciul militar.

„Acum Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri declarați apți pentru serviciu”, susține senatoarea.
Adauga un comentariu