Stiri Turism

Presedintele FPTR, Mohammad Murad, a anuntat ca va candida la Primaria Constanta

Publicat: 29 iul. 2018
9

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat vineri, ca municipiul Constanta este singurul oras port din Europa cu "o economie atat de slaba", anuntand totodata ca va candida pentru functia de primar al localitatii la viitoarele alegeri.

"Astazi, in Constanta, ca sa luam o autorizatie de constructie dureaza un an si jumatate. (…) Avem 28 de ani de cand ne-am asumat capitalismul, dar nu putem sa fim doar declarativ. (…) Trebuie sa producem, nu avem alta varianta. Dar din pacate romanii nu mai au incredere si pleaca afara. Cu cine vom produce? Statul astazi pierde trei miliarde de euro datorita lipsei fortei de munca. Singura solutie pentru a creste economia sunt investitiile, si publice, si private. (…) Va anunt ca voi candida la Constanta, indiferent ce se va intampla si ma voi bate (…). Constanta a fost pe locul patru economic si astazi este pe locul 11 in Romania. Constanta are un potential fantastic, nicaieri in Europa nu exista un oras direct la mare care sa aiba economia atat de slaba", a declarat reprezentantul FPTR.

El a spus ca pentru dezvoltarea turismului in tara noastra este nevoie de incredere intre agentii economici si guvernanti.

"Autoritatile locale si centrale …, ar trebui sa faceti fata concurentei vecinilor care ne concureaza in fiecare zi, si aici ma refer la Bulgaria, Turcia, Grecia. Produsul turistic in Romania astazi este un produs de nota 7, 8, 9 dar si de 5. (…) Este nevoie de comunicare cat mai frecventa, de incredere intre noi si ministere, guvern pentru ca chiar avem probleme care nu mai sunt in curtea noastra. Problemele majore pe care le avem noi acum, lipsa fortei de munca, (…), sunt foarte multe persoane care pun institutiile pentru a-i servi pe ei ca persoana, nu invers. Este un mod care nu se mai practica nicaieri in Europa. Cerem ca statul, prin institutiile pe care le are, sa se ridice la nivelul cel putin al tarilor vecine pentru ca altfel noi nu putem face mare lucru", a afirmat Murad.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, si presedintele FPTR, Mohammad Murad, au semnat vineri, la Constanta, un protocol de colaborare privind promovarea turistica a tarii noastre. 

Adauga un comentariu