International

Presedintele Frantei a anuntat dejucarea unui atac terorist

Publicat: 09 sept. 2016
1
Presedintele francez, Francois Hollande, a afirmat vineri ca a fost dejucat un atentat si a fost anihilat un grup dupa descoperirea unei masini pline cu butelii cu gaz, la Paris, la sfarsitul saptamanii trecute si dupa arestarea, joi seara, a trei tinere radicalizate.
„A fost dejucat un atentat”, a declarat Hollande in cursul unei deplasari la Atena pentru un summit al tarilor mediteraneene din Uniunea Europeana. „Un grup a fost anihilat, dar mai sunt si altele”, a adaugat presedintele francez, facand apel la „vigilenta intarita”.
„Justitia este sesizata, Procurorul Republicii va face declaratii dupa-amiaza, dar, in calitate de presedinte al tarii, vreau sa salut, sa felicit, serviciile de informatii”, a declarat seful statului francez. Politia franceza a interpelat joi seara in Essonne trei tinere radicalizate implicate in ancheta privind masina ce continea butelii cu gaz si care a fost gasita la sfarsitul saptamanii trecute in plin Paris.
Cea mai tanara, Ines Madani, ranita cu gloante de catre un politist in cursul interpelarii sale, este fiica proprietarului masinii descoperite in fata Catedralei Notre Dame, cu luminile de avarie aprinse, incarcata cu cinci butelii cu gaz si alte trei cu motorina. Ea era cunoscuta serviciilor de informatii dupa ce fusese impiedicata sa plece in Siria. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca masina urma sa fie folosita la un atentat in Paris. Potrivit unei surse a politiei, planul a esuat dintr-un motiv care deocamdata este necunoscut.Adauga un comentariu