National

Președintele Iohannis, vizită la Spitalul Militar de Campanie: „Este o perioadă foarte grea, această criză va mai dura”

Publicat: 28 mart. 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, după ce a vizitat Spitalul de campanie din Otopeni, că este o perioadă foarte grea pentru noi, această criză va mai dura, dar a transmis un mesaj de unitate: „Împreună vom trece prin această criză”.

„După această criză vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România”, a anunțat președintele, care apoi a vorbit despre măsurile luate de autorități și a dat din nou sfaturi.

„Oricât de bine ar fi pregătite autoritățile, o parte semnificativă îi revine fiecărui român. Este foarte important să evitați contactul cu alți oameni, să vă atingeți, să vă îmbrățișați. Evitați cu orice preț să vă întâlniți în locuri închise cu alți oameni. Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important e să ne spălăm pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane”, a declarat președintele.

Cum protejăm bătrânii de coronavirus, mai ales dacă locuim cu ei? Sfaturi utile de la dr. Virgil Musta
Potrivit șefului statului, este o perioadă foarte grea, iar lucrurile vor fi mai grave: „Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem că statul se pregătește din ce în ce mai bine. (…) Împreună vom trece prin această criză”.

„E impresionat ce au făcut militarii în puţine zile, am vizitat toate secţiile, spitalul încă nu e dat în funcţiune, în următoarele ore va primi toate acreditările.

Suntem pregătiţi, România e pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii”, a mai transmis şeful statului.
Comentarii
Adauga un comentariu