International

Preşedintele iranian Hassan Rouhani îndeamnă la o schimbare majoră: „Unitate şi reconciliere naţională”

Publicat: 15 ian. 2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, preşedintele statului iranian Hassan Rouhani, a îndemnat spre o schimbare majoră în modalitatea prin care se guvernează propria sa ţară. Şeful statului a recunoscut că dezastrul prin care un avion ucrainean a fost doborât la Teheran a condus la o criză de încredere.

Reamintim că aeronava de linie Boeing 737 s-a prăbuşit din cauza a două rachete, în urmă cu o săptămână în apropiere de Teheran, înregistrând 176 de morţi, în majoritate iranieni şi canadieni.

Preşedintele Rouhani a lansat un apel care îndeamnă la „unitate naţională” şi chiar la o „reconciliere naţionala” în urma recunoaşterii întârziere a responsabilităţii în această tragedie, ceea ce a condus la proteste a manifestanţilor, caracterizate de furie şi la un val de indignare începând de sâmbăta trecută.

„Şi această decizie majoră este reconcilierea naţională”, a subliniat el.

„Poporul este stăpânul nostru şi noi suntem slujitorii săi. Slujitorul trebuie să se adreseze stăpânului cu modestie, precizie şi onestitate”, a mai spus Rouhani.

„Oamenii vor să se asigure că autorităţile îi tratează cu sinceritate, integritate şi încredere”, a spus el.

„Solicit forţelor armate şi personalului [lor] să le explice oamenilor… ceea ce s-a întâmplat de la accident până în momentul anunţării [adevărului] … pentru ca ei să înţeleagă [că aceştia] nu au vrut să ascundă nimic”, a adăugat preşedintele iranian.

„Dacă a existat o întârziere [în transmiterea informaţiilor], ei ar trebui să-şi ceară scuze”, a declarat Rouhani.loading...

Adauga un comentariu