Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis: „Azi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi. În România stăm extraordinar de bine cu această campanie”

Publicat: 06 mai 2021
Klaus Iohannis cu masca de protectie
Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă la ora 18:00

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat astăzi, 6 mai 2021, faptul că statul român „stă extraordinar de bine” în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva noului coronavirus și că „s-a intrat într-o fază nouă cu imunizarea”, în care s-a renunțat la birocrație.

Iohannis a menţionat de asemenea că azi, în România se va depăși numărul de 100.000 de persoane vaccinate anti-Covid, potrivit informațiilor primite de la Valeriu Gheorghiță, medicul militar.

Reamintim faptul că Klaus Iohannis a vizitat, joi, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Constanța, despre care a spus că „este organizat impecabil, cu toate că este în condiții de container, deci centru improvizat”. Ieri și astăzi, în centrul respectiv s-au vaccinat deja peste 500 de persoane din Constanța.

„Este un lucru excelent. Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur și simplu, prezenta și se vaccinează. Am renunțat, practic, la toată birocrația și, începând din această săptămână, din sfârșitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă. Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina. Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Centre cu prezenţă non stop pentru vaccinarea anti-Covid-19

Primul om în stat a afirmat faptul că vor urma și alte acțiuni, fiind planificate centre cu prezență non-stop, 24 de ore sau maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. De asemenea, Iohannis a invitat toate persoanele să meargă să se imunizeze anti-Covid-19.

„Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiță că astăzi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul și, dacă este nevoie, îl vom crește, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați. Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, avem mai puține persoane la Terapie Intensivă, avem mai puține decese – sper să scăpăm cât mai repede de acestea”, a afirmat Iohannis.

Președintele a atras însă atenția că pandemia nu a dispărut și a reluat apelul pentru vaccinare.

„Însă nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că până când avem un număr mari de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile. Reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult! Vă invit pe toți să mergeți să vă vaccinați”, a conchis Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Printul lui peshte prajit, nu esti interesat si de trofeul celui mai mare bou de balta din Europa? Este la rezervatia de la coceni!

Adauga un comentariu