Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, declarații după jurământul depus de miniștrii Guvernului Ciucă: „Nu a fost simplu! Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu!” – LIVE VIDEO

Publicat: 25 nov. 2021
Klaus Iohannis a semnat documentul de învestire a Guvernului
Klaus Iohannis a transmis că Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat

Președintele Klaus Iohannis face declarații astăzi, 25 noiembrie 2021, după ce miniștrii Executivului Ciucă au depus jurământul. Șeful de la Cotroceni a menționat că una dintre crizele României s-a încheiat, însă restul problemelor nu au dispărut.

„Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern. Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, îndemn pentru miniștrii Cabinetului Ciucă

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a menționat că românii așteaptă de acum fapte și rezultate pentru că s-au săturat de promisiuni și crize. Mai mult decât atât, șeful statului a făcut un îndemn și le-a recomandat miniștrilor să pună în aplicare ceea ce au enunțat în programul de guvernare.

„Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern. Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi. Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României.

Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi

Astăzi, 25 noiembrie 2021, România a dobândit un Guvern cu puteri depline. Senatorii și deputații și-au dat votul de încredere pentru Cabinetul condus de Nicolae Ciucă.

Lista completă a miniștrilor Guvernului Ciucă care au depus jurământul o regăsiți mai jos.

Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Comentarii
Adauga un comentariu