National

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu judecatorii CCR la Palatul Cotroceni. Vezi motivul

Publicat: 08 iun. 2016
Klaus Iohannis i-a primit, astazi, la Palatul Cotroceni, judecatorii Curtii Constitutionale, intalnirea fiind solicitata de catre presedintele CCR, Augustin Zegrean, cu prilejul incheierii mandatului a trei dintre judecatori.
„In cadrul discutiilor, s-a subliniat importanta asigurarii independentei justitiei constitutionale, ca una dintre principalele garantii ale statului de drept. Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat rolul CCR in promovarea cooperarii loiale dintre institutiile statului”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Singurul judecator care a lipsit de la intalnirea cu presedintele este Daniel Morar care nu afla in tara. In 13 iulie expira mandatele de la Curtea Constitutionala ale lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader si Valentin Puskas.
„In sedinta din 7 iunie, plenul Curtii Constitutionale, luand act de faptul ca mandatul de presedinte al lui Augustin Zegrean inceteaza la data de 10 iunie, ca urmare a expirarii perioadei de trei ani pentru care a fost ales, a procedat la alegerea, prin vot secret, a presedintelui interimar. Cu majoritate de voturi, presedinte interimar a fost ales judecatorul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, care isi va exercita atributiile de presedinte al Curtii Constitutionale incepand cu 10 iunie 2016, pana la alegerea noului presedinte, in conditiile art.7 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata”, se arata intr-un comunicat postat marti pe site-ul CCR.


loading...

Adauga un comentariu