Actualitate

Klaus Iohannis l-a anunțat pe Nicolae Ciucă drept propunerea de premier din partea PNL

Publicat: 21 oct. 2021
Klaus Iohannis face declarații de la pupitru
Președintele României Klaus Iohannis

Începând cu ora 14.05, președintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă în care va anunța decizia pe care a luat-o în urma negocierilor de la Cotroceni. Președintele urmează să zică dacă îl vă este de acord ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier.

Odată cu propunerea vin și problemele. Vorbim despre faptul că PNL trebuie să negocieze atât cu PSD cât și USR. Totuși, unele surse politice au afirmat că Guvernul va fi unul minoritar format din PNL și UDMR dar cu susținerea PSD din Parlamentul României.

Klaus Iohannis anunță dacă este de acord cu Nicolae Ciucă drept propunerea de premier din partea PNL

Klaus Iohannis anunță în aceste momente dacă este de acord cu Nicolae Ciucă drept propunerea de premier din partea PNL. Președintele a primit, astăzi în cadrul negocierilor de la Cotroceni, o singură propunere în persoana generalului. Iată cele mai importante declarații făcute de președintele Klaus Iohannis:

Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale.
Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală.
Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum soluții pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.
În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent.
Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca. L-am invitat să vină împreună cu mine în fața dumneavoastră și îl rog în continuare să spună câteva cuvinte.

Nicolae  Ciucă

Am înteles incredințarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate pentru a putea depăși momentul de criză, astfel încât ca cetățenii să beneficieze de un Guvern. Vom nevogia cu toate forțele responsabile să reușim să alcătuim Guvernul și Guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

Klaus Iohannis: Domnule prim-ministru desemnat vă doresc mult succes în negocieri.

 
Adauga un comentariu