Actualitate

Presedintele la control

Publicat: 10 aug. 2018
1

Liviu Dragnea a decis. Ministerul Finantelor va supune institutia prezidentiala unui control sever. Pentru ca exista banuieli grave. de frauda financiara. Daca se descopera asa ceva, scandalul intre Palate va cunoaste din nou o dimensiune inedita.

O fi topait financiar Klaus Iohannis? S-o fi jucat el iresposabil cu banii statului? Liviu Dragnea crede ca da. Iar motivul pare solid. La numai cateva ore de la briefingul de presa al purtatoarei de cuvant de la Cotroceni, s-au facut plati in valoare de nu mai putin de 20 de milioane de lei. Rationamentul presedintelui PSD e simplu si greu de combatut. El suna in felul urmator: daca institutia prezidentiala a facut cu asemenea viteza plati, este firesc ca institutiile abilitate ale statului si in primul rand Ministerul de Finante sa verifice in ce baza s-au facut respectivele plati. Existau facturi vechi neonorate de mult timp? Ar fi ilegal. Sau s-au emis hocus-pocus asemenea facturi? Ar fi tot ilegal. Nu putea fi organizate licitatii in cateva minute. Si asa mai departe. Acest tip de rationament poate continua.

Nu s-a mai intamplat pana acum, cel putin din cate stiu eu, ca institutia prezidentiala sa fie luata la puricat de catre Guvern din motive de topaiala financiar-contabila. Dar acest lucru, iata, nu este imposibil. Si este cat se poate de legal. Sub aspect financiar, institutia prezidentiala trebuie sa se comporte ca orice alta institutie bugetata din bani publici. Dar daca, Doamne fereste, s-a produs o topaiala financiara  ea trebuie sanctionata cum scrie la carte.

Adauga un comentariu