National

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: „Aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar fi un avantaj pentru toata lumea”

Publicat: 20 nov. 2018
1

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a declarat un prieten al Romaniei, inainte de vizita de miercuri din tara noastra si a vorbit despre faptul ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar fi un avantaj pentru toata lumea.

Intr-un editorial pentru cotidianul Adevarul, Tajani lanseaza un apel statelor membre care blocheaza procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen sa renunte la aceasta impotrivire.

Vezi si: Maria Grapini, despre rezolutia PE: „Sunt revoltata. O nedreptate pentru tara mea”

"Italienii sunt mai mult decat prieteni sinceri ai poporului roman. Sunt rude de sange si cultura, parte a marii familii europene de origine latina. Trebuie sa marturisesc, acum, la sosirea mea in Romania, ca ma bucur de unul din avantajele vechii noastre inrudiri: inteleg bine limba romana. Interpretii se bucura si ei: au zi libera. Cunosc poporul roman de multe decenii. Stiu cat de activi, eficienti, deschisi si generosi sunt romanii.

In istoria voastra tumultoasa, aceste calitati au fost puse de multe ori la incercare, in vremuri grele, dar ati supravietuit intotdeauna, devenind mai puternici. Astazi, lumea se schimba in jurul nostru. Nu mai trecem prin vitregia razboaielor, dar trebuie sa tinem pasul cu competitia externa a marilor economii mondiale ca SUA, China sau Rusia. Asa ca trebuie sa ne schimbam si noi pentru a raspunde provocarilor si asteptarilor cetatenilor nostri. Avem nevoie de o Europa puternica, in care fiecare stat membru este puternic"

Adauga un comentariu