Actualitate

Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”Important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”

Publicat: 05 aug. 2020
Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”
Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”

Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”Important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”. Miercuri, președintele Klaus Iohanis a vorbit despre reluarea cercetării penale împotriva șefilor Jandarmeriei în Dosarul 10 august. Acesta a afirmat că este important ca „adevăraţii vinovaţi” să fie traşi la răspundere, adăugând însă că este „destul de rău că durează atât de mult”.

Șeful statului: ”mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă”

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă ar mai fi de acord ca Giorgiana Hosu să conducă DIICOT, în situația în care s-ar putea întoarce în timp. Dar acesta a răspuns că mai bine nu ar fi existat abuzurile din 10 august.

„Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a considerat că este un lucru bun să îi bată şi să îi gazeze pe români şi să nu se fi întâmplat acele abuzuri din 10 august. Dar ele s-au întâmplat, indiferent cât de mult ne-am dori sau indiferent cât de mult ne dorim să nu se fi întâmplat. Important e să se facă lumină. Şi, dacă durează mai mult, este destul de rău că durează atât de mult. Dar, important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi, până la urmă, asta contează”, a declarat miercuri Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Giorgiana Hosu a ales bine când a infirmat parţial soluţia de clasare. Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”

De asemenea, acesta a mai adăugat că Giorgiana Hosu a ales bine când a infirmat parţial soluţia de clasare a Dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

„În primul rând, daţi-mi voie să constat că dosarul a fost întors pentru cercetări mai aprofundate – ceea ce este un lucru. Acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus atunci că, personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu aceste lucruri. Persoana pe care aţi menţionat-o a decis retrimiterea dosarului pentru verificări mai amănunţite, ceea ce mi se pare un lucru bun”, a precizat şeful statului.

Câți bani câștiga președintele Klaus Iohannis pe an

Mulți dintre români se întreabă, cel mai probabil, ce sumă câștigă într-un an președintele României, Klaus Iohannis. Declarațiile de avere pot fi accesate de oricine.

Atunci când vine vorba de venituri, Klaus Iohannis nu are niciun secret. Șeful statului, care deține împreună cu soția lui, Carmen, trei apartamente și trei case de locuit în Sibiu, a încasat în anul 2016 suma de 196.155 lei. Un an mai târziu, veniturile lui au fost mai mici, de 169.646 de lei.

În 2018, veniturile președintelui au fost chiar mai mici decât în anul precedent, ajungândd la 165.100 lei. În 2019, președintele a încasat o sumă mult mai mare însă, de 179.735 lei. În urmă cu un an, președintele deținea în cont suma de 210.000 lei, o creștere față de anul 2017, când avea 170.000. În 2016, avea 221.000 de lei, conform Digi 24.

Comentarii
  • As dori ca si dosarele cu casele si chiria necuvenita a lui Iohanis sa se aprofundeze,am fi mai castigati,am mai scapa de un ne pre caut,adica prost.

  • Nu cred ca trebuie sa stai pe un post anume,pentru ca toate posturile au trnsmis la unison cand Iohanis a spus ori esti prost ori esti pre caut,daca nu porti masca.Alegerea a fost a lui si numai a lui,dar a ales sa fie prost.Prosti sunt si acei care nu cred,vorba ceea, au orbul gainii cand aud de dosarele lui Iohanis,acest inspector de judet,care se comporta ca un presedinte CAP de prin anii 1950..

Adauga un comentariu