Actualitate

Președintele Senatului, Anca Dragu: „Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu!“

Publicat: 18 apr. 2021
Anca Dragu
Anca Dragu, președintele Senatului

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat duminică, 18 aprilie, că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii este normal să fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat că Vlad Voiculescu are viitor în politică deoarece este un tip muncitor, devotat şi se gândeşte la binele general.

„Nu există disensiuni în USR PLUS (…) suntem toţi aliniaţi: Nu avem încredere în premierul Cîţu şi trebuie să existe un dialog”, a declarat Anca Dragu.

Întrebată cui revine Ministerul Sănătăţii, Anca Dragu a declarat că, potrivit înţelegerii, acesta revine PLUS.

„Postul de ministru al Sănătății trebuie să rămână la PLUS. Ne uităm şi la USR şi la PLUS şi la USR PLUS ne uităm la câteva nume şi căutăm un nume pentru a duce mai departe reformele pe care Vlad Voiculescu le-a început. Noi am făcut aceste discuţii, că ministrul Sănătăţii este un ministru de la PLUS. Deci continuăm în această direcţie discuţiile”, a declarat Anca Dragu.

Președintele Senatului, Anca Dragu: „Vlad Voiculescu este un tip muncitor, devotat și are un viitor“

Întrebată dacă Vlad Voiculescu mai are viitor în politică, Dragu a declarat că acesta este „un tip muncitor”.

„Vlad este un politician tânăr şi Vlad Voiculescu este un tip muncitor, devotat, am lucrat cu el, îl cunosc şi are tot ceea ce îi trebuie politicianului modern. Se gândeşte la binele general, public. Nu este din categoria oamenilor care au intrat în politică pentru a trage foloase în mod personal. Deci da, are viitor. Declaraţiile lui au arătat un om politic matur care trece peste elemente personale. Conferinţa lui nu e bazată pe resentimente, nu face apel la atacuri împotriva premieurlui care l-a demis ci face o analiză a mandatului său şi a ceea ce trebuie făcut în sănătate”, a mai spus Anca Dragu.

Preşedintele Senatului mai crede, de asemenea, că nu este cazul să fie declanşate alegeri anticipate.

Ludovic Orban, ameninţări dure pentru miniştrii USR-PLUS

Ludovic Orban a făcut declarații dure într-o conferință ținută sâmbătă la prânz spunând că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern. Declarațiile șefului liberal vin după o serie de atacuri ale miniștrilor USR-Plus la adresa premierului Cîțu.

„Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare”, spune liberalul.

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu, fără negocierea în prealabil în coaliția de guvernare, a fost „un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”, a declarat Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-Plus.

„Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție”, a spus Drulă. „Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a declarat Drulă.





Comentarii
  • Da doamna Dragu, Voiculescu chiar avea nevoie de aprecierile dv.
    Si daca tot sunteti fana Adrian Nastase iar Catzu nu va place, ce-ati spune de o asociere USR-PSD? Cheia succesului

  • Da în matale, cocotata în funcția de președinta a senatului, cine are incredere?! Minoritarii USR-Plus trebuie trimiși urgent pe tușă! Ajunge un tip de virus!!

  • Păi cine draku sa aibă încredere intr un individ care nu are o zi de muncă pe cartea de muncă în România?! Nu e clar ca reprezintă interesele străinilor?????

  • Da in tine cine are incredere moaca de purcica? Ce te recomanda sa fii in fruntea senatului? Latrina de userminus care paraziteaza statul roman numai cu personaje dubioase, cu studii de doi bani pe afara, incompetente, arogante si mancatoare de kkt pe feisbuci? Hai sictir ms peggy!

Adauga un comentariu