Actualitate

Presedintele Senatului UAIC: „Taierea salariilor la Cuza a fost o deficienta de viziune”

Publicat: 28 mart. 2013
Dupa ce astazi, conducerea Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi a avut o sedinta extraordinara, la care a participat si rectorul Vasile Isan, si in cadrul careia a fost prezentat raportul privind starea financiara a institutiei, presedintele Senatului, prof.univ.dr Constantin Rusu a tinut sa faca o serie de remarci in legatura cu acest aspect. De asemenea, el a tinut sa comenteze si recentele taieri salariale ale unor angajati de la Cuza.
„In primul rand, astazi, domnul rector a prezentat aceasta stare financiara a universitatii, asa cum se face anual. In consecinta, la acest moment, comisiile noastre din senat vor analiza informatiile oferite de catre prorectori pe aceasta tema si urmeaza ca, la urmatoarea sedinta pe care o vom avea in luna aprilie, sa ne prezentam si noi un punct de vedere. Mai multe din aceasta perspectiva nu as vrea sa comentez, deoarece, tot ceea ce tine de situatia financiara intra in directa atributie a Consiliului de Administratie si a rectorului Isan. Totusi, pe de alta parte, as vrea sa spun ca recentele taieri salariale au lovit, din nefericire, tocmai in cei care aveau venituri foarte mici. Aici este directa raspundere a, repet, administratiei de la Cuza. Cred ca vorbim de o deficienta de viziune si sa nu ai o perspectiva pentru ceea ce va urma si e mai putin vorba de un management defectuos in aceasta problema”, a precizat presedintele Senatului UAIC.


loading...

Comentarii
 • „Mai multe din aceasta perspectiva nu as vrea sa comentez, deoarece, tot ceea ce tine de situatia financiara intra in directa atributie a Consiliului de Administratie si a rectorului Isan”. Pai comenteaza bai Vasilica, caci esti presedintele senatului. Ai votat cumva impotriva in senat cind au fost scoase posturi cu numeiluita la cercetare?

 • Cum nu ai reaspundere. Chiar o ai foarte mare. Dar stii ce!? Pentru ca aveau nevoie de un papagal, de aceea te-au pus pe tine presedinte de senat. Ca tu nu ai fost ales nici macar sef de departament la tine in facultate. Ce a facut senatul a dezbatut si a dat din gura si atit. Va credeti mari si tari ca va aduce femeia de servici cafea si apa. Atit sinteti in stare. Macar Firte, Zalinescu si mai nou Salavastri si-au dat demisia. Pentru cine nu cunoasteSalavastru a dus Universitatea in spate din punct de vedere didactic in ultimii 10 ani.

 • A fost barbat, a renuntat la prorectorat si acum si si la o cafea pe luna in senat. Oricum 80 la suta din cei din senat sint cei NEALESI, ca cei alesi au plecat prorectori, decani, prodecani si sefi de departamente. A mai ramas plevusca care voi si ea sa fie aleasa dar a intrat doar la redistribuirea redistribuirilor dupa ce ceilalti au plecat. Cel mai bun exemplu e Oprea. Ultimul la vot nu a prins senatul si acum a ajuns Vicepresedinte alaturi de acest asta care nu comenteaza. Halal.

 • Da, este clar! Si asta, ca si Lungu de la Sindicat, au intrat cu ideile lor si au iesit cu ideile lui Isan… Nu stiu cum ii ameteste asta de pana la urma toti spun ca el.
  Si daca s-au taiat exact salariile celor cu venituri mici, cum se repara nedreptatea asta?

 • De ce are nevoie tara asta: mai multi politicieni fara loc de munca.
  (Edward Langley)
  Eu as adauga aici si mai multi rectori si directori fara loc de munca…

  • mai multi rectori si directori fara loc de munca…Doamne ajuta!Directorul general ,adjunct si toti directorii de directii si departamente!

 • Cum ti-ai dat seama, „minte luminata”, ca suntem doi boi? Esti cumva unul dintre cei vizati si esti revoltat? Cred ca nici nu merita sa ne coboram la nivelul tau…

Adauga un comentariu