International

Presedintele sirian Bashar al-Assad: Siria poate face fata oricarui atac extern

Publicat: 01 sept. 2013
1

Presedintele sirian Bashar al-Assad a declarat ca Siria este capabila sa infrunte orice atac extern. Anuntul a fost facut duminica, dupa ce presedintele american Barack Obama a aratat ca o interventie militara este iminenta si a cerut o alianta internationala.

Siria este capabila sa faca fata oricarul atac extern”, a precizat Assad in cadrul unei intalniri cu oficiali iranieni, citat de televiziunea siriana de stat, potrivit Reuters.

Amenintarile Americii de lansare a unui atac asupra Siriei nu vor indeparta Siria de principiile ei sau de lupta impotriva terorismului, actiune sustinuta de mai multe tari din regiune si din Vest, prima fiind chiar Statele Unite„, a declarat presedintele sirian. In conceptia regimului de la Damasc, lupta pentru combaterea terorismului reprezinta actiunile impotriva rebelilor.

Barack Obama a spus ca o lovitura impotriva lui Bashar al-Assad este iminenta, dar ca va astepta o aprobare din partea Congresului, ale carui dezbateri vor incepe pe 9 septembrie.

Inspectorii ONU care au investigat utilizarea armelor chimice in Siria nu au autorizat inca o interventie militara, insa americanii au propriile informatii referitoare la atacul din 21 august, in care au fost ucisi aproape 1.500 de oameni, printre care peste 400 de copii, potrivit datelor secretarului de stat american, John Kerry.

Mai mult, Kerry a prezentat duminica date care arata ca armata lui Assad a folosit gaz sarin impotriva civililor.

Adauga un comentariu