National

Presedintele Turciei: Barbatii si femeile nu pot fi tratati in acelasi fel. E impotriva naturii umane

Publicat: 24 nov. 2014
1

Presedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni ca femeile nu pot fi egale cu barbatii si le-a criticat dur pe feministe, acuzandu-le ca se opun maternitatii.

Religia noastra (islamul) a definit un loc pentru femei (in societate): maternitatea„, a spus Erdogan la Istanbul, in fata unui public alcatuit in mare parte din femei, la un summit pe tema justitiei si femeii.

Citeste si Tensiuni in NATO: Turcia nu vrea sa lupte impotriva Statului Islamic

„Anumite persoane pot intelege acest lucru, altele nu. Nu poti sa explici acest lucru feministelor, pentru ca ele nu accepta ideea-insasi de maternitate”, a adaugat seful statului turc.

El a dat asigurari ca barbatii si femeile nu pot fi tratati in acelasi fel, „pentru ca este impotriva naturii umane”.

Citeste si Turcia intervine cu ARMATA impotriva JIHADISTILOR din Irak si Siria

„Caracterul, obiceiurile si fizicul lor sunt diferite (…). Nu poti pune pe picior de egalitate o femeie care-si alapteaza copilul si un barbat”, a insistat el.

„Nu poti cere unei femei sa faca toate tipurile de munca pe care le face un barbat, ca in regimurile comuniste”, a mai spus presedintele Erdogan.

Citeste si Gay Pride cu accente politice la Istanbul. S-a defilat impotriva lui Erdogan

„Nu poti sa le ceri sa iasa si sa sape pamantul, este contrar naturii lor delicate”, a adaugat el.

Partidul lui Erdogan, care se afla la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de catre critici de o deriva autoritarista si ca vrea sa islamizeze societatea turca, in special prin limitarea drepturilor femeilor.

Adauga un comentariu